ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Writer: ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Published by: ΟΚΤΩ

Be the first to review this product

Subtitle - ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Summary - Ο Nickolas Pappas παρουσιάζει, αναλύει και σχολιάζει με απλότητα και σαφήνεια το πιο πολυδιαβασμένο φιλοσοφικό κείμενο και ένα από τα σημαντικότερα έργα της δυτικής φιλοσοφίας, το οποίο ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επηρεάζει τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η λειτουργική μέθοδος παρουσίασης του κειμένου της Πολιτείας από τον Pappas δίνει τη δυνατό......

Retail Price: €18.00

Web Price: 13.50 (Discount amount: €4.50)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

writer
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
Ο Nickolas Pappas έλαβε διδακτορικό από το Harvard University. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο City College και στο Graduate Center του City University της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αρχαία Φιλοσοφία (ειδικότερα στον Πλάτωνα), την Αισθητική, τη Φιλοσοφία του 19ου αιώνα (ειδικότερα στον Νίτσε και τον Kierkegaard). Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο του The Nietzsche Disappointment. Αυτή την εποχή ετοιμάζει μια σειρά από βιβλία, στα οποία πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα στην αρχαία και τη μοντέρνα σκέψη.

Summary

Ο Nickolas Pappas παρουσιάζει, αναλύει και σχολιάζει με απλότητα και σαφήνεια το πιο πολυδιαβασμένο φιλοσοφικό κείμενο και ένα από τα σημαντικότερα έργα της δυτικής φιλοσοφίας, το οποίο ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επηρεάζει τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η λειτουργική μέθοδος παρουσίασης του κειμένου της Πολιτείας από τον Pappas δίνει τη δυνατότητα στον σύγχρονο αναγνώστη να προσεγγίσει, να συλλάβει και να κατανοήσει με ευκολία τόσο το κεντρικό επιχείρημα της Πολιτείας, όσο και τα επιμέρους επιχειρήματα που το υποστηρίζουν. Καθοδηγώντας και εκθέτοντας τον στις θέσεις του Πλάτωνα, αναλύοντας τα επιχειρήματά του, όπως αυτά εμφανίζονται σε κάθε βιβλίο της Πολιτείας, ανιχνεύοντας τις σχέσεις αυτών των επιχειρημάτων με άλλους διαλόγους του Πλάτωνα και σχολιάζοντας καίρια και με σαφήνεια, ο Pappas διαμορφώνει για τον αναγνώστη μία εύληπτη εικόνα για το σύνολο του κειμένου της Πολιτείας. Επίσης, παραθέτοντας, όπου νομίζει ότι είναι αναγκαίο, το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γράφτηκε η Πολιτεία, ο Pappas επιχειρεί να ανιχνεύσει τις προθέσεις, να εξηγήσει τα κίνητρα και να αιτιολογήσει ορισμένες από τις θέσεις του Πλάτωνα. Ο Pappas εκθέτει, αποσαφηνίζει και εξηγεί όλα τα σημαντικά ζητήματα που θίγονται στα βιβλία της Πολιτείας, όπως τη φύση της δικαιοσύνης, τη φύση της γνώσης, τη μορφή της δίκαιης ψυχής, τη διαφορά ανάμεσα στη γνώση και τη γνώμη, τη φύση και την εκπαίδευση των φυλάκων, τη θεωρία των Ιδεών, τα είδη της αδικίας, και τους κινδύνους της ποίησης. Εξετάζει την επιρροή των πολιτικών και ηθικών θέσεων του Πλάτωνα και αναλύει τα προβλήματα της θεωρίας των Ιδεών. Συνολικά το βιβλίο, χωρίς να παρακάμπτει τις δυσκολίες των ζητημάτων που θίγονται στην Πολιτεία, είναι εύληπτο και πλήρως κατανοητό για όσους προσεγγίζουν για πρώτη φορά το πλατωνικό αυτό έργο, ενώ εμπλουτίζει τις γνώσεις όσων είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτό, αλλά και γενικότερα με τη σκέψη του Πλάτωνα.

Product Details

 • Foreign Title:
  ROUTLEDGE PHILOSOPHY GUIDEBOOK TO PLATO AND THE REPUBLIC
 • SKU:
  0176703
 • ISBN:
  960-89426-0-8
 • ISBN2:
  9608942608
 • Publisher:
  ΟΚΤΩ
 • Writer:
  ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
 • Translator:
  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Curator:
  ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 • Release Year:
  2006
 • Pages:
  275
 • Dimensions:
  15x23
 • Weight:
  0.5100 kg
 • Country:
  ΑΜΕΡΙΚΗ

Reviews

: Mythos - Motif