ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΙΙ Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Writer: ΤΑΣΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

Published by: ΑΡΜΟΣ

Be the first to review this product

Summary - H ζωή είναι χαρακτηριστικό όλων των φυσικών οργανισμών, αλλά μόνο στον άνθρωπο μπορεί να μεταμορφωθεί σε βίο, κάτι που για να επιτευχθεί απαιτεί μια τέχνη του βίου, μια «επιμέλεια εαυτού», η οποία και αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα του βιβλίου αυτού. Στον δεύτερο τόμο της τριλογίας του για τις Πολιτικές του Βίου, ο Θεοφάνης Τάσης εξετάζει τον χώρο, ......

Retail Price: €22.00

Web Price: 15.40 (Discount amount: €6.60)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΑΣΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

writer
ΤΑΣΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Ο Θεοφάνης Τάσης γεννήθηκε το 1976 στο Μόναχο. Σπούδασε Φυσική και Φιλοσοφία. Διδάσκει σύγχρονη Φιλοσοφία στο Freie Universitat Berlin. Eίναι Marie Curie Research Fellow στην Academie Universitaire Louvain του Βελγίου, ερευνητής στο Centre Prospero των Facultes Universitaire Saint- Louis στις Βρυξέλλες και επισκέπτης καθηγητής στο Universitat Klagenfurt στην Αυστρία. Είναι μέλος του Humanistischer Verband Deutschlands και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έργα του: "Καστοριάδης, μια φιλοσοφία της αυτονομίας" (Μονογραφία), εκδόσεις Ευρασία, "Φυσιολογικά ευρήματα" (Ποίηση), εκδόσεις Κέδρος, "Απογεύματα στον καπιταλισμό" (Ποίηση), εκδόσεις Τυπωθήτω και "Φάρμακον", εκδόσεις Ευρασία (Φιλοσοφία). Επίσης έχει μεταφράσει έργα των Martin Heidegger και Roberto Mangabeira Unger στα ελληνικά.

Summary

H ζωή είναι χαρακτηριστικό όλων των φυσικών οργανισμών, αλλά μόνο στον άνθρωπο μπορεί να μεταμορφωθεί σε βίο, κάτι που για να επιτευχθεί απαιτεί μια τέχνη του βίου, μια «επιμέλεια εαυτού», η οποία και αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα του βιβλίου αυτού. Στον δεύτερο τόμο της τριλογίας του για τις Πολιτικές του Βίου, ο Θεοφάνης Τάσης εξετάζει τον χώρο, μεταξύ του καθαρά προσωπικού και του αποκλειστικά δημοσίου, μεταξύ του ηθικού και του πολιτικού όπου μπορεί να εξασκηθεί η τέχνη αυτή. Βασικό του ερώτημα είναι η επίδραση της «εικονιστικής» κοινωνίας, όπου ο εαυτός εξαϋλώνεται βαθμιαία σε εικόνα, στην άσκηση μιας αναστοχαστικής τέχνης του βίου, δηλαδή, στην προσπάθεια του ατόμου να δημιουργήσει ένα δικό του, ιδιαίτερο τρόπο ζωής και, παράλληλα, να παραμείνει ενεργό μέλος του κόσμου στον οποίο ανήκει. Στο σημαντικό αυτό έργο, ο Τάσης, γνώστης και της φιλοσοφικής παράδοσης και της τεχνικής εξέλιξης, συνδέει πρωτότυπα τα θέματα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με τη σημερινή κοινωνία. Yπερασπίζεται την Σωκρατική αρχή, «ὁ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ», αλλά θέτει την εξέταση αυτή σ’ ένα απαραίτητο πολιτικό πλαίσιο.

Product Details

 • SKU:
  0414406
 • ISBN:
  978-960-615-063-0
 • ISBN2:
  9789606150630
 • Publisher:
  ΑΡΜΟΣ
 • Writer:
  ΤΑΣΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  480
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.4800 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews