ΠΡΕΠΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΙΔΕΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ

Writer: ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΣΚ. ΜΙΤΣΗ

Published by: ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Be the first to review this product

Subtitle - Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ
Summary - Η Πηνελόπη Δέλτα, όπως είναι γνωστό, αφηγείται τη ζωή της μέσα στα αυτοβιογραφικού περιεχομένου σημαντικά κείμενά της, αλλά και στις πολυάριθμες εκδεδομένες επιστολές ή το λογοτεχνικό έργο της. Σε μια συναρπαστική αφήγηση εδώ παρουσιάζεται ο βίος της με τη βοήθεια ποικίλων αποσπασμάτων από το πρωτότυπο έργο της, τα οποία διατηρούν απολύτως την ορθογραφία και......

Retail Price: €25.00

IANOS Price: 22.50 (Discount amount: €2.50)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΣΚ. ΜΙΤΣΗ

writer, curator
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΣΚ. ΜΙΤΣΗ
Η Μίτση Σκ. Πικραμένου γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και κατόπιν βιβλιοθηκονομία. Πήρε το διδακτορικό της από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Παράλληλα, της ανατέθηκαν συγκεκριμένες εργασίες από διάφορους φορείς (Βουλή των Ελλήνων, ΜουσείοΜπενάκη, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο) ή και ιδιώτες. Η εργογραφία τηςΜίτσης Σκ. Πικραμένου περιλαμβάνει περισσότερες από 6.000 σελίδες σε μονογραφίες και έργα υποδομής (ευρετήρια, βιβλιογραφίες, έντυπους καταλόγους βιβλιοθηκών, έκδοση γαλλικών επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, μετάφραση έργου του Jean Savant, μελέτες για τον Θανάση Πετσάλη-Διομήδη, το «Γλυκυσματοποιείον» του Σπυρίδωνος Παυλίδη, κ.ά.) Από το 2011 στράφηκε στη λογοτεχνική γραφή με ιστορικά μυθιστόρηματα ή μυθιστορηματικές βιογραφίες και διατηρώντας πάντοτε το φιλέρευνο και φιλομαθές ενδιαφέρον της για τα ζητήματα και τις προσωπικότητες που καταπιάνεται. Απευθυνόμενο στο ευρύ κοινό, χωρίς πλέον αυστηρό επιστημονικό χαρακτήρα, αλλά ως αποτέλεσμα εκτεταμένης και εργώδους μελέτης αρχείων και πρωτογενών πηγών προέκυψε προοδευτικά το πολύτομο εκδοτικό της εγχείρημα «Αλληλένδετες Βιογραφίες». Η σειρά, κυκλοφορούμενη από τις εκδόσεις Πικραμένου, περιλαμβάνει τις εξής μυθιστορηματικές βιογραφίες: Λουίζας Ριανκούρ, 1η έκδοση 6/2015, Παύλου Μελά, 2η έκδοση 6/2015, Ίωνα Δραγούμη, 2η έκδοση 10/2015, Πηνελόπης Δέλτα, 2η έκδοση 10/2015, και η εργογραφία τής Π. Δέλτα, 10/2015. Αφώτιστα στοιχεία των ζωών και των δράσεων των ηρώων, του Παύλου Μελά, της Πηνελόπης Δέλτα, του Ίωνα Δραγούμη και της Λουίζας Ριανκούρ, αναδεικνύονται στο λογοτεχνικό κείμενο μέσα από την πρωτοπρόσωπη αφήγηση των χαρακτήρων. Παράλληλα αποκαλύπτονται η διαπλοκή των χαρακτήρων και οι σχέσεις τους με τα τεκταινόμενα μιας εποχής εν πολλοίς αθησαύριστης ως προς τις πραγματικές συνθήκες.

Summary

Η Πηνελόπη Δέλτα, όπως είναι γνωστό, αφηγείται τη ζωή της μέσα στα αυτοβιογραφικού περιεχομένου σημαντικά κείμενά της, αλλά και στις πολυάριθμες εκδεδομένες επιστολές ή το λογοτεχνικό έργο της. Σε μια συναρπαστική αφήγηση εδώ παρουσιάζεται ο βίος της με τη βοήθεια ποικίλων αποσπασμάτων από το πρωτότυπο έργο της, τα οποία διατηρούν απολύτως την ορθογραφία και το ξεχωριστό ύφος της συγγραφέως. Οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τα μη αναμενόμενα γεγονότα, τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματα κυριάρχησαν σε μια ζωή που η ίδια δεν ήθελε να είναι ούτε εύκολη ούτε συνηθισμένη. Στρατευμένη στην ιδέα του ελληνισμού από τον μεγάλο, τον ανεκπλήρωτο έρωτά της, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για τους στόχους ζωής που έθεσε. Ζωντανός ή νεκρός, ο Ίων Δραγούμης βρισκόταν πάντοτε στη σκέψη της από τα τριάντα ένα της χρόνια που τον γνώρισε έως τον προαποφασισμένο θάνατό της. Η καταλληλότερη στιγμή για να φύγει για το αιώνιο ταξίδι ήταν όταν πατούσαν οι Γερμανοί το πόδι τους στην πρωτεύουσα, το 1941. Ακολούθησε έτσι όσα είχε βάλει στο στόμα του Αλέξιου στο έργο της Γιὰ τὴν Πατρίδα. Ήταν κάτι που θα έλεγε ο Ίων Δραγούμης, αυτό που τον χαρακτήριζε. «Παντοῦ καὶ πάντα μπορεῖ κανεὶς νὰ ὑπηρετήσει τὴν πατρίδα του. Καὶ τὴ ζωή σου δὲν ἔχεις δικαίωμα νὰ τὴ σπαταλήσεις ἢ νὰ τὴν πετάξεις. Ξόδεψέ την, δῶσε την, μὰ μὲ τρόπο ποὺ νὰ ὠφελήσει. Δὲ χρησιμεύει νὰ πεθάνομε ἀπὸ ἀγάπη ἢ ἀπὸ λύπη γιὰ τὴν πατρίδα. Πρέπει ὁ θάνατός μας νὰ ὠφελήσει σὲ κάτι. Εἰδεμὴ εἶναι ἄχρηστος».

Product Details

 • SKU:
  0364364
 • ISBN:
  978-960-6628-70-2
 • ISBN2:
  9789606628702
 • Publisher:
  ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Writer:
  ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΣΚ. ΜΙΤΣΗ
 • Curator:
  ΤΣΙΟΥΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 • Release Year:
  2016
 • Pages:
  576
 • Dimensions:
  14x24
 • Weight:
  1.0200 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews