ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Writer: ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Published by: ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ (1919-1920)
Summary - Μια επιστημονική συζήτηση του Φοίβου Ζαφειρίδη με τον Αμερικανό εξαρτησιολόγο William L. White για τα αίτια των εξαρτήσεων, τις προϋποθέσεις και την ιστορία των θεσμών απεξάρτησης στον δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα. Ένα κείμενο μεστό προβληματισμών για την ιστορία των εξαρτήσεων αλλά και για τα ιδεολογικά, θεραπευτικά και επΠρο ημίσεως και πλέον αιών......

Retail Price: €31.80

IANOS Price: 28.62 (Discount amount: €3.18)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

writer
ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Ν. Κιτσίκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τουρκολόγος, καθηγητής διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οττάβα στον Καναδά από το 1970, μέλος της Καναδικής Ακαδημίας από το 1999, με διδακτορική διατριβή του 1963 από τη Σορβόννη.

Summary

Μια επιστημονική συζήτηση του Φοίβου Ζαφειρίδη με τον Αμερικανό εξαρτησιολόγο William L. White για τα αίτια των εξαρτήσεων, τις προϋποθέσεις και την ιστορία των θεσμών απεξάρτησης στον δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα. Ένα κείμενο μεστό προβληματισμών για την ιστορία των εξαρτήσεων αλλά και για τα ιδεολογικά, θεραπευτικά και επΠρο ημίσεως και πλέον αιώνος (το 1962) στο μεγάλο αμφιθέατρο της Σορβόννης των Παρισίων, λίκνο της δυτικής επιστήμης, τρεις βούδδες του ιστορικού επαγγέλματος, οι Πέτρος Ρενουβέν, Μαυρίκιος Μπωμόν και Ιωάννης-Βαπτιστής Ντυροζέλ, με έχριζαν στα 27 μου χρόνια διδάκτορα της ιστορίας με τίτλο διδακτορικής εργασίας "Προπαγάνδα και πιέσεις στην διεθνή πολιτική. Η Ελλάς και οι διεκδικήσεις της στο Συνέδριο της Ειρήνης, 1919-1920 (Propagande et pressions en politique Internationale. La Grece et ses revendications a la Conference de la Paix, 1919-1920, PUF, Paris, 1963, 537 σελίδες). Στο κατάμεστο ακροατήριο ευρίσκετο ο Νίκος Κιτσίκης, ο πατέρας της ελληνικής στατικής και πατέρας μου, και ο στενός μου φίλος ο Γιάννης Ξενάκης ο μουσικοσυνθέτης, επιστήμων, μηχανικός, αρχιτέκτων και λάτρης της αρχαίας ελληνικής σοφίας. Την ημέρα εκείνη οι μη ιστορικοί έμαθαν με ποίον τρόπο η αντικειμενική ιστορία εμελέτη την τεραστία πλύση εγκεφάλου που εχρησιμοποίουν τακτικά οι πολιτικοί, αντλώντας γεγονότα και ερμηνείες μέσα από την Ιστορία για να παραπλανήσουν λαούς και έθνη και να τους στέλνουν στην σφαγή στο όνομα του πατριωτισμού και του εθνικισμού. Έναν χρόνο μετά την δημοσίευση της διατριβής μου αυτής, οι Pierre Renouvin και Jean Baptiste Duroselle επεσήμαναν στο περίφημο βιβλίο τους "Introduction a l' histoire des relations Internationales" (Armand Colin, Παρίσι, 1964) ότι η μελέτη μου αυτή περί προπαγάνδας ενεκαινίαζε διεθνώς ένα νέο τμήμα της Ιστορικής επιστήμης.

Product Details

 • SKU:
  0454974
 • ISBN:
  978-960-485-261-1
 • ISBN2:
  9789604852611
 • Publisher:
  ΗΡΟΔΟΤΟΣ
 • Writer:
  ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Translator:
  ΚΟΝΤΖΙΑ ΞΕΝΗ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  802
 • Dimensions:
  15x24
 • Weight:
  1.0400 kg
 • Country:
  ΓΑΛΛΙΑ

Reviews