ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

Writer: ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Published by: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Be the first to review this product

Summary - Χαρακτηρίζουμε το παρόν βιβλίο ως «πρότυπο», αφενός γιατί εισάγει πολλές διδακτικές καινοτόμες στη διδασκαλία των μαθηματικών στη χώρα μας και αφετέρου επειδή αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο εκπαίδευσης των μελλοντικών δασκάλων, το περιεχόμενο του οποίου συνεχώς ανανεώνεται. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το 2007. Το βιβλίο αυτό μαζί με τ......

Retail Price: €24.90

IANOS Price: 22.41 (Discount amount: €2.49)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

writer, curator
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ο Χαράλαμπος Λεμονίδης είναι καθηγητής της Διδακτικής των Μαθηματικών και Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Ειναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Luis Pasteur του Στρασβούργου της Γαλλίας. Έγραωε τα βιβλια: Περίπατος στη Μάθηση της Στοιχειώδους Αριθμητικής (1994), Στοιχεία Αριθμητικής και θεωρίας Αριθμών για το δάσκαλο (2000), Μία νέα πρόταση διδασκαλίας των Μαθηματικών στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου (2003). Είναι ο κύριος συγγραφέας των σχολικών βιβλίων των Μαθηματικών της Α' και Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Πραγματοποίησε δεκάδες μελέτες και άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε Ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι ο δημιουργός της Σχολής των Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής.

Summary

Χαρακτηρίζουμε το παρόν βιβλίο ως «πρότυπο», αφενός γιατί εισάγει πολλές διδακτικές καινοτόμες στη διδασκαλία των μαθηματικών στη χώρα μας και αφετέρου επειδή αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο εκπαίδευσης των μελλοντικών δασκάλων, το περιεχόμενο του οποίου συνεχώς ανανεώνεται. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το 2007. Το βιβλίο αυτό μαζί με τα άλλα δύο βιβλία της Α΄ και Γ’ τάξης του οργανισμού αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση της συγγραφικής μας ομάδας, με την επωνυμία «Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής», για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Από τότε, το περιεχόμενο του βιβλίου συμπληρώνεται και ανανεώνεται, με βάση τα δεδομένα από την εμπειρία της εφαρμογής του στην εκπαιδευτική πράξη, αλλά και τα πορίσματα της έρευνας στον χώρο της Διδακτικής των Μαθηματικών. Η σειρά αυτή των βιβλίων των τριών πρώτων τάξεων, καθώς και το πρόσφατο βιβλίο «Στην τροχιά των ρητών» που αφορά στη διδασκαλία των ρητών στις Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεις (Λεμονίδης, 2017)1, είναι το αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και επιστημονικής πειραματικής εφαρμογής σε πολλά σχολεία της Ελλάδος. Οι απόψεις μας για τη διδασκαλία των Μαθηματικών και την ανάπτυξη των περιεχομένων στο Δημοτικό Σχολείο βασίζονται σε διεθνείς αλλά και σε πολλές δικές μας έρευνες.

Product Details

 • SKU:
  0461215
 • ISBN:
  978-960-599-280-4
 • ISBN2:
  9789605992804
 • Publisher:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
 • Writer:
  ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 • Release Year:
  2019
 • Pages:
  304
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.4700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews