ΣΥΝΔΡΟΜΟ FREGOLI

Writer: ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Published by: ΚΑΛΕΝΤΗΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ
Summary - «... Η Κ. έστρεψε το πρόσωπό της προς εκείνες τις σειρές των ανθρώπων που κάθονταν σκυφτοί και με πένθιμη έκφραση. Σαν να κλαψούριζαν με υγρά θλιμμένα μάτια, από κάποιο άγνωστο πένθος. Κάπου κάπου έστρεφαν και την κοίταζαν στα κλεφτά με επιφυλακτικό πλάγιο βλέμμα και πάλι χαμήλωναν το πένθιμο κεφάλι. Ένας ψίθυρος σαν χαμηλός βόμβος από πένθιμη ψαλμωδί......

Retail Price: €13.94

Web Price: 9.60 (Discount amount: €4.34)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

writer
ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο Μανόλης Πρατικάκης γεννήθηκε στο Μύρτος, παραθαλάσσιο χωριό του Λιβυκού πελάγους. Έζησε εκεί ως τα δεκαοχτώ του, αλλά διατηρεί στενούς δεσμούς με τη γενέτειρα. Είναι ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι πρόσφατα Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Έχει εκδώσει δεκαοχτώ ποιητικές συλλογές, δύο βιβλία με διηγήματα και νουβέλες και έχει γράψει δύο σενάρια για μεγάλου μήκους ταινίες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Το έργο του έχει μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και όχι μόνο. Το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας με το βιβλίο του Η κοίμηση και η ανάσταση των σωμάτων του Δομήνικου, το οποίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες. Το 2003 πήρε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Το νερό. Το 2008 βραβεύτηκε από την Παγκρήτια Ένωση Επιστημόνων ως επιστήμονας και ποιητής. Το 2012 πήρε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος δημιούργησε cd με κύριο κορμό έξι ποιήματά του από τη συλλογή Λιβιδώ, που το ονόμασε Αθέατος σφυγμός. Το 2001 ο ίδιος συνθέτης δημιούργησε συμφωνικό έργο πάνω στην ποίησή του, με τίτλο Η Συμφωνία της Ίασης, το οποίο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (τους επόμενους μήνες θα ξαναπαιχτεί και θα γίνει cd). Έργα του επίσης έχουν μελοποιήσει οι: Κώστας Στεφάνου (Το κονσέρτο της φύσης), Χαρά Παλαιολόγου (Κύματα φωτός) και Παύλος Δασκαλάκης με σύγχρονες κρητικές μελωδίες.

Summary

«... Η Κ. έστρεψε το πρόσωπό της προς εκείνες τις σειρές των ανθρώπων που κάθονταν σκυφτοί και με πένθιμη έκφραση. Σαν να κλαψούριζαν με υγρά θλιμμένα μάτια, από κάποιο άγνωστο πένθος. Κάπου κάπου έστρεφαν και την κοίταζαν στα κλεφτά με επιφυλακτικό πλάγιο βλέμμα και πάλι χαμήλωναν το πένθιμο κεφάλι. Ένας ψίθυρος σαν χαμηλός βόμβος από πένθιμη ψαλμωδία γέμιζε την αίθουσα, αλλά πιότερο έμοιαζε με μικρούς βόγκους από μακρόσυρτο μοιρολόι. Έμοιαζαν με παρηγορήτρες της Κ. που ήρθαν να της συμπαρασταθούν ως λυπημένοι μάρτυρες. Σαν αρχαίος χορός. Με τα μοιρολόγια τους την ενθάρρυναν ότι υποφέρουν για Εκείνη που κατηγορείται άδικα. Ότι σε κάθε αδικία παρουσιάζεται από την έρημο ένα ξεχασμένο πλήθος μαρτύρων. Ξεκινά από πολύ μακριά και κάνει καιρό να φανερωθεί. Συχνά κατασκηνώνει σε συστάδες δέντρων ή καταυλισμούς με λίγο νερό και τότε λες και έχουν ξεχάσει τον προορισμό. Αλλά βραδυπορούν σκόπιμα γιατί δεν ήρθε ακόμη η ώρα και πρέπει το σώμα ακόμη να δοκιμαστεί για να έρθει η ώρα του δοκιμασμένου σώματος...».

Product Details

 • SKU:
  0289570
 • ISBN:
  978-960-219-278-8
 • ISBN2:
  9789602192788
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΚΑΛΕΝΤΗΣ
 • Writer:
  ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 • Release Year:
  2013
 • Pages:
  307
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews