ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ

Writer: ΤΖΑΝΤ ΤΟΝΥ

Published by: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Be the first to review this product

Summary - Αρθρωμένο σαν μια σειρά από προσωπικές συζητήσεις ανάμεσα στον Τόνυ Τζαντ και τον φίλο, συνάδελφο και μαθητή του Τίμοθυ Σνάυντερ, το βιβλίο παρουσιάζει τους θριάμβους και τις αποτυχίες των πιο επιφανών διανοουμένων του εικοστού αιώνα και τις διαμάχες που σημάδεψαν τον κόσμο μας. Συνυφαίνοντας αυτοβιογραφικά σκαριφήματα με ελεύθερες, ρέουσες συζητήσεις......

Retail Price: €25.44

Web Price: 19.00 (Discount amount: €6.44)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΖΑΝΤ ΤΟΝΥ

writer
ΤΖΑΝΤ ΤΟΝΥ
Ο Βρετανός Ιστορικός και δοκιμιογράφος Τόνυ Τζαντ, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1948. Σπούδασε στο King's College του Καίμπριτζ και στην Ecole Normale Superieure του Παρισιού. Δίδαξε στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ, της Οξφόρδης, του Μπέρκλεϋ και της Νέας Υόρκης στο τελευταίο ίδρυσε και διηύθυνε το Ινστιτούτο Ρεμάρκ για τη μελέτη της Ευρώπης. Έγραφε συχνά για το New York Review of Books, το London Review of Books και τους Times της Νέας Υόρκης. Το 2007 του απονεμήθηκε το Βραβείο Χάνα Άρεντ και το 2009 το Βράβειο Όργουελ για τη συνολική προσφορά του. Πέθανε τον Αύγουστο του 2010. Είναι ο συγγραφέας, μεταξύ πολλών άλλων, του Postwar: A History of Europe Since 1945 (Βραβείο Arthur Ross του συμουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και ένα από τα Δέκα Καλύτερα Βιβλία του 2005 για το Times Literary Supplement- υπο έκδοση στα ελληνικά από την Αλεξάνδρεια), έργο που τον καθιέρωσε. Στο θέμα επανέρχεται το 2008 , με το Reappraisals: Reflections on the Forgotten Twentienth Century. Λίγο πριν πεθάνει ολοκλήρωσε το III Fares the Land (2010), και το 2012, μετά το θανατό του, κυκλοφόρησε το The Memory Chalet.

Summary

Αρθρωμένο σαν μια σειρά από προσωπικές συζητήσεις ανάμεσα στον Τόνυ Τζαντ και τον φίλο, συνάδελφο και μαθητή του Τίμοθυ Σνάυντερ, το βιβλίο παρουσιάζει τους θριάμβους και τις αποτυχίες των πιο επιφανών διανοουμένων του εικοστού αιώνα και τις διαμάχες που σημάδεψαν τον κόσμο μας. Συνυφαίνοντας αυτοβιογραφικά σκαριφήματα με ελεύθερες, ρέουσες συζητήσεις γύρω από την ιστορία, την πολιτική και τον πολιτισμό, επανεξετάζει τις επιπτώσεις των δύο παγκοσμίων πολέμων και της Μεγάλης Ύφεσης στην πολιτική και τη φιλοσοφία. την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό μεταξύ των κομμουνιστικών και των φασιστικών δογμάτων. Την προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας και των κεϋνσιανών οικονομικών να φέρουν τη φιλελεύθερη διακυβέρνηση, την ανάπτυξη σε ευρεία βάση και την κοινωνική ισότητα στον μεταπολεμικό κόσμο. και την υποχώρηση αυτών των επιτευγμάτων μπροστά στην επίθεση του φονταμενταλισμού των ελεύθερων αγορών ενάντια στο ενεργό κράτος. Είτε μιλάει για τις θρησκευτικές διαστάσεις του μαρξισμού και του φροϋδισμού είτε για τον Ομπάμα και τον πόλεμο στο Ιράκ, η ικανότητα του Τζαντ να ενσταλάζει τόνους ευρυμάθειας σε διαυγείς, ρωμαλέες συνομιλίες, ακόμη κι όταν αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, είναι ανεπανάληπτη.

Product Details

 • Foreign Title:
  THINIKING THE TWENTIETH CENTURY
 • SKU:
  0413259
 • ISBN:
  978-960-221-735-1
 • ISBN2:
  9789602217351
 • Publisher:
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
 • Writer:
  ΤΖΑΝΤ ΤΟΝΥ
 • Translator:
  ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  388
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.7700 kg
 • Country:
  ΑΓΓΛΙΑ

Reviews