ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Writer: ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ

Published by: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Στα 1967 έδειξα σ’ ένα βιβλίο, την "Κοινωνία του Θεάματος", αυτό που το σύγχρονο θέαμα ήταν ήδη ουσιαστικά: το απολυταρχικό βασίλειο της εμπορευματικής οικονομίας που έχει φθάσει σ’ ένα καθεστώς ανεύθυνης κυριαρχίας, και το σύνολο των νέων τεχνικών διακυβέρνησης που συνοδεύουν αυτό το βασίλειο. Οι ταραχές του 1968, που επεκτάθηκαν σε διάφορες χώρες σ......

Retail Price: €7.42

Web Price: 5.10 (Discount amount: €2.32)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ

writer
ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ
Ο Guy Debord (1931-1994) ήταν γάλλος συγγραφέας και κινηματογραφιστής, ιδρυτής της Λετριστικής Διεθνούς (1952-1957) και της Καταστασιακής Διεθνούς (1957-1972), του ρεύματος ιδεών και δράσεων που οδήγησε στο ξέσπασμα του Μάη του ’68. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατό του το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το αρχείο του Debord «εθνικό θησαυρό» της Γαλλίας και τον ίδιο «έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους φιλοσόφους». Με το έργο και τον βίο του έχει επηρεάσει σχεδόν όλα τα σημαντικά πρωτοποριακά κινήματα της εποχής μας. Όλα τα έργα του Debord είναι ελεγείες, εγκώμια και πανηγυρικοί του τρόπου ζωής που ακολούθησε αυτός και οι φίλοι του. Οι ταινίες του αφηγούνται τις περιπέτειες ενός κλειστού κύκλου μυημένων σε ένα είδος ποιητικής ακολασίας, τα βιβλία του διηγούνται τις περιπέτειες της διαλεκτικής που οδηγεί, εμπράκτως πάντα, στην άρνηση ενός ολόκληρου συστήματος παρακμασμένων αξιών.

Summary

Στα 1967 έδειξα σ’ ένα βιβλίο, την "Κοινωνία του Θεάματος", αυτό που το σύγχρονο θέαμα ήταν ήδη ουσιαστικά: το απολυταρχικό βασίλειο της εμπορευματικής οικονομίας που έχει φθάσει σ’ ένα καθεστώς ανεύθυνης κυριαρχίας, και το σύνολο των νέων τεχνικών διακυβέρνησης που συνοδεύουν αυτό το βασίλειο. Οι ταραχές του 1968, που επεκτάθηκαν σε διάφορες χώρες στη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν, μη έχοντας εξασθενίσει σε κανένα σημείο την υφισταμένη οργάνωση της κοινωνίας, απ’ την οποία πηγάζει αυθόρμητα το θέαμα, επέτρεψαν έτσι στο τελευταίο να εξακολουθήσει παντού να ενισχύεται, δηλαδή να εξαπλώνεται μέχρι τα άκρα απ’ όλες τις μεριές και ταυτόχρονα ν’ αυξάνει την πυκνότητά του στο κέντρο. Διδάχτηκε μάλιστα καινούριες αμυντικές μεθόδους, όπως συμβαίνει συνήθως με τις εξουσίες που δέχονται επίθεση.

Product Details

 • Foreign Title:
  COMMENTAIRES SUR LA SOCIETE DU SPECTACLE
 • SKU:
  0053074
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 • Writer:
  ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ
 • Translator:
  ΤΣΑΧΑΓΕΑΣ ΠΑΝΟΣ
 • Release Year:
  1988
 • Pages:
  80
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.2800 kg
 • Country:
  ΓΑΛΛΙΑ

Reviews