ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Writer: ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ

Published by: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Ποια ταινία συγκέντρωσε τους περισσότερους θεατές; Γιατί οι βεδουίνοι έκαναν "εικόνισμα" τον Πίτερ Ο'Τουλ; Ποια ήταν τα...γήινα πάθη του Ιησού; Ποιος Έλληνας έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ με μοναδικό εφόδιο την τερατόμορφη όψη του; Σε ποια ταινία ακούγεται μόνο μία λέξη; Ο Άρης Μαλανδράκης αποκαλύπτει σε αυτό το βιβλίο 65 ενδιαφέροντα μυστικά, που κρύβονται ......

Retail Price: €13.79

Web Price: 9.58 (Discount amount: €4.21)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ

writer, curator
ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά την ίδια χρονιά που ο λοχίας Κερκ ανέλαβε δράση στα κόμικς. Σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία, αλλά ακολούθησε τη δημοσιογραφία. Ίσως γιατί εκεί μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη του αγάπη, επάγγελμα. Ξεκίνησε από τα περιοδικά «Παρά Πέντε», «Μικρό Παρά Πέντε» και «Απαγορευμένος Πλανήτης» για να ακολουθήσουν πολλά άλλα έντυπα -σχετικά ή άσχετα με τα κόμικς- που αδυνατεί να θυμηθεί λόγω της επίδρασης ενός πράσινου 'faux' κρυπτονίτη. Επιμελήθηκε και παρουσίαζε την εκπομπή «Ζιγκ-ζαγκ στα κόμικς», από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ-4. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Σπάιντερμαν, αναρριχήθηκε στο κτίριο της ΕΡΤ, όπου επιμελήθηκε και παρουσίαζε για 4 χρόνια την εκπομπή «Ντουμπλ-φας, το πίσω μέρος των κινηματογραφικών εικόνων», ενώ νωρίτερα παρουσίαζε την εκπομπή «Κλακ - H Eγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Κινηματογράφου» στο Channel Seven-X. Εχει συν-γράψει το βιβλίο «Χάρτινοι Θρύλοι» που συνοδευόταν από την κασέτα «Ραδιοφωνικοί Θρύλοι» (εκδ. Ars Longa), είναι συγγραφέας του λευκώματος «Το αλφαβηταρι του παλιού ελληνικού κινηματογράφου» (εκδ. Bell), ενώ έγραψε και επιμελήθηκε την κασετίνα με τις ηχητικές περιπέτειες των «Γκαούρ - Ταρζάν» (εκδ. Modern Times). Είναι συντάκτης των ενθέτων περιοδικών «Εψιλον» (της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας) και «9» (της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας) από το πρώτο τους τεύχος.

Summary

Ποια ταινία συγκέντρωσε τους περισσότερους θεατές; Γιατί οι βεδουίνοι έκαναν "εικόνισμα" τον Πίτερ Ο'Τουλ; Ποια ήταν τα...γήινα πάθη του Ιησού; Ποιος Έλληνας έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ με μοναδικό εφόδιο την τερατόμορφη όψη του; Σε ποια ταινία ακούγεται μόνο μία λέξη; Ο Άρης Μαλανδράκης αποκαλύπτει σε αυτό το βιβλίο 65 ενδιαφέροντα μυστικά, που κρύβονται σε περισσότερες από 160 ελληνικές και ξένες ταινίες. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η αθέατη ιστορία του κινηματογράφου, παρελαύνουν δεκάδες παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί και διάσημοι σταρ και φωτίζονται άγνωστες πτυχές από τα γυρίσματα διαφόρων ταινιών.

Product Details

 • SKU:
  0337273
 • ISBN:
  978-960-576-230-8
 • ISBN2:
  9789605762308
 • Publisher:
  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
 • Writer:
  ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
 • Curator:
  ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  256
 • Dimensions:
  12x16
 • Weight:
  0.2400 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Jeff Johnson & Brian Dunning - Spirit Evermore