THE ATHENS FOOD GUIDE

Writer: ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Published by: ΠΑΤΑΚΗΣ

Be the first to review this product

Summary - My name is Vassilis Kallidis & I’m a chef, a restaurant owner, a book author, I host my travel and cooking tv show but above all I’m a foodie & a passionate traveler. This is my third guide book dev......

Retail Price: €24.99

IANOS Price: 22.49 (Discount amount: €2.50)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

writer
ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα. Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές. Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”. Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Summary

My name is Vassilis Kallidis & I’m a chef, a restaurant owner, a book author, I host my travel and cooking tv show but above all I’m a foodie & a passionate traveler. This is my third guide book devoted to the city of Athens, the city I live & love most. This is not a proper city guide including all the musts & the do’s. I want you to see the real face of Athens, to eat, drink & walk like a local. I made a selection of places I adore and every time I visit I say to myself "Damn, the fish here is so fresh I wish the tourists knew this place!" Traveling around the world I know how it feels to be lost, first couple of days, visiting a vast city. I’m desperate to find what the locals eat in holes in the wall, with no waste of time. I always wish someone wrote a guide with real information, not just for tourists. This is what I did here for my friends visiting Athens & you all. Enjoy my book and the city!

Product Details

  • SKU:
    0474844
  • ISBN:
    978-960-16-8175-7
  • ISBN2:
    9789601681757
  • Publisher:
    ΠΑΤΑΚΗΣ
  • Writer:
    ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  • Release Year:
    2019
  • Pages:
    312
  • Dimensions:
    14x21
  • Weight:
    0.5600 kg
  • Country:
    ΕΛΛΑΔΑ

Reviews