ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Writer: ΜΑΛΑΠΑΡΤΕ ΚΟΥΡΤΣΙΟ

Published by: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Be the first to review this product

Summary - "Το δέρμα μας, ετούτο το καταραμένο τομάρι. Εσάς ούτε που σας περνάει από τον νου για πόσα είναι ικανός ένας άνθρωπος, για τι ηρωισμούς και για τι ατιμίες είναι ικανός, προκειμένου να σώσει το τομάρι του. Ετούτο, ετούτο το σιχαμερό πετσί, βλέπετε;" Γραμμένο αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, το Δέρμα έγινε το εμβληματικό αριστούργημα που καθιέρωσε τον Κού......

Retail Price: €14.39

Web Price: 9.90 (Discount amount: €4.49)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΛΑΠΑΡΤΕ ΚΟΥΡΤΣΙΟ

writer
ΜΑΛΑΠΑΡΤΕ ΚΟΥΡΤΣΙΟ
Ο Κούρτσιο Μαλαπάρτε, ψευδώνυμο του Κουρτ Έριχ Σούκερτ, γόνος της ένωσης του πλούσιου σάξονα Έρβιν Σούκερτ και της λομβαρδής Εβελίνα Περέλι, γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1898 στο Πράτο. Μετά το τέλος του Α? Παγκοσμίου πολέμου, στον οποίο και πολέμησε, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία. Από το 1922 ο Μαλαπάρτε ήταν ενεργό μέλος του Φασιστικού Κόμματος. Εξέδωσε τα πρώτα του βιβλία τη δεκαετία του 1920, αλλά κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση με τα δύο αριστουργήματά του το Καπούτ (1944) και το Δέρμα (1949). Αποστασιοποιημένος από το φασισμό ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Μαλαπάρτε θα αποκτήσει κομμουνιστική κομματική ταυτότητα, θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μαοϊσμό, ενώ λίγο πριν από το θάνατό του θα ασπασθεί τον καθολικισμό. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, πέθανε στη Ρώμη τον Ιούλιο του 1957.

Summary

"Το δέρμα μας, ετούτο το καταραμένο τομάρι. Εσάς ούτε που σας περνάει από τον νου για πόσα είναι ικανός ένας άνθρωπος, για τι ηρωισμούς και για τι ατιμίες είναι ικανός, προκειμένου να σώσει το τομάρι του. Ετούτο, ετούτο το σιχαμερό πετσί, βλέπετε;" Γραμμένο αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, το Δέρμα έγινε το εμβληματικό αριστούργημα που καθιέρωσε τον Κούρτσιο Μαλαπάρτε ως έναν από τους σύγχρονους κλασικούς συγγραφείς. Με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Νάπολης, λαό ταλαιπωρημένο από τα δεινά του πολέμου, πεινασμένο, θρησκόληπτο, εκπορνευμένο, που παλεύει με έναν σχεδόν ποιητικό τρόπο να επιβιώσει, ο Μαλαπάρτε ασκεί δριμεία κριτική σε υψηλούς κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, φωτίζει με ειρωνεία και χιούμορ τη διαφορά ανάμεσα στους ελευθερωτές Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, και συνοψίζει τα δεινά των συρράξεων και του φασισμού - την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ίδιας της ανθρώπινης ιδιότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Εκστατικές συναντήσεις και συνομιλίες του Μαλαπάρτε μέσα από της σελίδες του δέρματος με τον Μαρξ, τον Ζιντ, τον Σαρτρ, τον Ελιάρ, τον Θορώ. Μαζική παράνοια και διανοουμενίστικος ελιτισμός είναι οι πόλοι τού υπό διαμόρφωση σκηνικού στην Ευρώπη. Συνδιαλλαγές μυστικές και ατομικές αναταράξεις περνούν, εκτός από την διαλεκτική των κοινωνικών συστημάτων και από το σώμα. Το μιαρό και συνάμα θείο. Κορμιά που πουλιούνται, σώματα που συρρικνώνονται, συνειδήσεις που σωματοποιούνται, εκβιασμοί που υποφέρουν από δερματίτιδα. Η γραφή του Μαλαπάρτε ξεσηκώνει, ερίζει και σε αγγίζει άξαφνα σε σημεία που δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί να υπάρχουν καν. Το πικρό, μαύρο χιούμορ ανατριχιάζει. Αποστομωτική απόδοση μιας λογοτεχνίας που ανεβαίνει στον Γολγοθά, δίχως μύθους και μεσσιανικά οράματα. Μια λογοτεχνία που κάνει σβούρες στα αποκαΐδια, που σηκώνει τον ανεμοστρόβιλο του τραύματος.

Product Details

 • Foreign Title:
  LA PELLE
 • Series:
  ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
 • SKU:
  0417769
 • ISBN:
  978-618-03-0835-8
 • ISBN2:
  9786180308358
 • Publisher:
  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 • Writer:
  ΜΑΛΑΠΑΡΤΕ ΚΟΥΡΤΣΙΟ
 • Translator:
  ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • Curator:
  ΡΟΥΒΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  448
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.5060 kg
 • Country:
  ΙΤΑΛΙΑ

Reviews