ΤΟ ΓΙΑΧΝΙ

Writer: ΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ Ι.ΓΙΩΡΓΟΣ

Published by: ΣΙΔΕΡΗΣ Μ.

Be the first to review this product

Summary - Το «γιαχνί» είναι ένα απλό και ταπεινό φαγητό, μα η διαδικασία να το πετύχεις «ψημένο, λιωμένο κι αμάλαγο» μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση μιας αίσθησης ισορροπίας και αρμονίας, στην κατάκτηση του μέτρου. Ένα παιδί ανακαλύπτει τους άξονες που πάνω τους θα πατήσει, για να αντλήσει τη δύναμη να πορευτεί σ’ έναν περίπλοκο κόσμο, να σπουδάσει γιατρός, να γίνει αν......

Retail Price: €12.20

Web Price: 10.37 (Discount amount: €1.83)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ Ι.ΓΙΩΡΓΟΣ

writer
ΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ Ι.ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεννήθηκα το 1954 στο χωριό Αληθινή, της επαρχίας Καινουρίου, του νομού Ηρακλείου, της νήσου Κρήτης ή κατά άλλους, «ο ομφαλός της Γης». Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκα στην Αναισθησιολογία στο Δημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς», με διευθυντή τον αείμνηστο δάσκαλο Γιώργο Χασαπάκη. Μετεκπαιδεύτηκα στην Αγγλία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham, στη φροντίδα του ανθρώπινου πόνου. Έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου πλάι σε «κοιμισμένους ή μισοκοιμισμένους ή μισοξύπνιους» ανθρώπους, σε δύσκολες ή κρίσιμες στιγμές της ζωής τους. Από το 1986 έως σήμερα εργάζομαι στον χώρο της υγείας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω μία σύζυγο και μία κόρη που φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανατρέχοντας τη ζωή μου, θεωρώ εν κατακλείδι ότι, αν δεν βοήθησα, τουλάχιστον δεν έβλαψα ηθελημένα και εν γνώσει μου την ανθρώπινη ύπαρξη καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Το Γιαχνί είναι το πρώτο μου λογοτεχνικό βιβλίο.

Summary

Το «γιαχνί» είναι ένα απλό και ταπεινό φαγητό, μα η διαδικασία να το πετύχεις «ψημένο, λιωμένο κι αμάλαγο» μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση μιας αίσθησης ισορροπίας και αρμονίας, στην κατάκτηση του μέτρου. Ένα παιδί ανακαλύπτει τους άξονες που πάνω τους θα πατήσει, για να αντλήσει τη δύναμη να πορευτεί σ’ έναν περίπλοκο κόσμο, να σπουδάσει γιατρός, να γίνει αναισθησιολόγος. Η προσπάθεια να ζήσει, να νιώσει, να «γίνει άνθρωπος». Μια σύζευξη μαγειρικής, ιατρικής, αναισθησίας και αναισθησιολογίας, με κριτική ματιά στις επιρροές και τις επιδράσεις του κοινωνικού περίγυρου.

Product Details

 • SKU:
  0358873
 • ISBN:
  978-960-468-120-4
 • ISBN2:
  9789604681204
 • Publisher:
  ΣΙΔΕΡΗΣ Μ.
 • Writer:
  ΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ Ι.ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Release Year:
  2015
 • Pages:
  164
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Bathers - No Risk No Glory