ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΕΝΟΣ ΕΙΔΩΛΟΥ

Writer: ΟΝΦΡΕ ΜΙΣΕΛ

Published by: ΕΞΑΝΤΑΣ

Be the first to review this product

Subtitle - Η ΦΡΟΥΔΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ
Summary - Ο φροϋδισμός και η ψυχανάλυση στηρίζονται σε μια πρώτης τάξεως μυθοπλασία που βασίζεται σε μια σειρά θρύλους. Ο φρόυντ απεχθανόταν τη φιλοσοφία και τους φιλοσόφους, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξε ένας από αυτούς, υποκειμενικός δημιουργός μιας λογοτεχνικής ψυχολογίας... Ο Φρόυντ αξίωνε την επιστημονικότητα. Μύθος: προχωρούσε ως ένας ¨κονκισταδόρ¨ δίχως πίστη κ......

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΟΝΦΡΕ ΜΙΣΕΛ

writer
ΟΝΦΡΕ ΜΙΣΕΛ
O Μισέλ Ονφρέ γεννήθηκε το 1959 και είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας, έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα βιβλία (Cyniques, Theorie de voyage, La philosophie feeroce – exercices anarchistes, Politique du rebelle, Traite d’atheologie, Le Recours aux forets, κλπ.) που έχουν μεταφραστεί σε τριάντα σχεδόν χώρες. Μετά την παραίτησή του από την δημόσια εκπαίδευση, ύστερα από είκοσι χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας των τελειοφοίτων, ίδρυσε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Καέν το 2002 και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της γεύσης του Αρζαντάν το 2005. Προτείνει μια φιλοσοφία ηδονισμού: τι μπορεί να κάνει το σώμα; Με ποιον τρόπο είναι το προτιμώμενο αντικείμενο της φιλοσοφίας; Πώς να σκέφτεται κανείς σαν καλλιτέχνης; Πώς μπορεί να θεσπιστεί ένας κανόνας ηθικής στο πεδίο της αισθητικής; Σε ποιες σχέσεις συνδυάζονται ο ηθικός ηδονισμός και η πολιτική αναρχία; Σε ποιες σχέσεις συνδυάζονται η βιογραφία και η γραφή σε θέματα φιλοσοφίας; Με ποιο μη θεσμικό τρόπο να ενσαρκώσει και να μεταδώσει κανείς τις ιδέες του; Οι απαντήσεις θεωρούν δεδομένο ότι ο ελευθέριος βιταλισμός, θα παρακάμψει την άμεση ηθική, τον απόλυτα ελεύθερο ατομικισμό, τον καλλιτέχνη φιλόσοφο, το νιτσεϊσμό της αριστεράς, τον αισθησιακό υλισμό, τον χαρούμενο ωφελιμισμό, τη γενικευμένη αισθητική, τη φιλοσοφική ζωή, την εναλλακτική ιστοριογραφία ή τη μεταχριστιανική αθεολογία.

Summary

Ο φροϋδισμός και η ψυχανάλυση στηρίζονται σε μια πρώτης τάξεως μυθοπλασία που βασίζεται σε μια σειρά θρύλους. Ο φρόυντ απεχθανόταν τη φιλοσοφία και τους φιλοσόφους, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξε ένας από αυτούς, υποκειμενικός δημιουργός μιας λογοτεχνικής ψυχολογίας... Ο Φρόυντ αξίωνε την επιστημονικότητα. Μύθος: προχωρούσε ως ένας ¨κονκισταδόρ¨ δίχως πίστη και νόμο, εκλαμβάνοντας τις επιθυμίες του ως πραγματικότητα. Ο Φρόυντ εξήγαγε τη θεωρία του από την κλινική πρακτική του. Μύθος: ο λόγος που απορρέει από μια υπαρξιακή αυτοβιογραφία, η οποία με επιτακτικό τρόπο, επεκτείνει τον αιμομικτικό τροπισμό του στο σύνολο του ανθρώπινου είδους. Ο Φρόυντ γιάτρευε με την ψυχανάλυση, Μύθος: με την κοκαϊνη, την ηλεκτροθεραπεία, τη λουτροθεραπεία , την ύπνωση, την επίθεση των χειρών ή τη χρήση της περίφημης ψυχροφόρου το 1910. οι θεραπείες του αποτελούν μια αυλή θαυμάτων.

Product Details

 • Foreign Title:
  LE CREPUSCULE D' UN IDOLE
 • SKU:
  0273832
 • ISBN:
  978-960-256-707-4
 • ISBN2:
  9789602567074
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΕΞΑΝΤΑΣ
 • Writer:
  ΟΝΦΡΕ ΜΙΣΕΛ
 • Translator:
  ΚΑΒΑΡΑΤΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΓΕΡΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • Release Year:
  2012
 • Pages:
  469
 • Dimensions:
  16x23
 • Weight:
  0.7000 kg
 • Country:
  ΓΑΛΛΙΑ

Reviews