ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ Η Η ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Writer: ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

Published by: ΔΩΔΩΝΗ

Be the first to review this product

Summary - Οι συγκρουσιακές σχέσεις, που κυριαρχούν ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα· το ακραίο ταξικό μίσος που διαβρώνει τις συνειδήσεις και διασπά την ενότητα της κοινωνίας· ο ανελέητος οικονομικός ανταγωνισμός και η ανειρήνευτη αντιπαλότητα συμφερόντων, έχουν όλα αυτά οδηγήσει τον σημερινό μας κόσμο σ' έναν ακήρυχτο πόλεμο των πάντων κατά πάντων. Εξάλλου η έλλειψη μιας κοινά απ......

Retail Price: €21.20

IANOS Price: 19.08 (Discount amount: €2.12)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

writer
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Κατάγεται από το Καπανδρίτι Αττικής και διαμένει στην Κηφισιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην (τότε) Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, τώρα Πάντειο Πανεπιστήμιο (δις πτυχιούχος), καθώς και νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Άσκησε για ένα διάστημα, το επάγγελμα του δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Αθήνας και κατόπιν έγινε συμβολαιογράφος. Η συγγραφή όμως τον απασχολούσε πάντοτε. Έργα του: "Κράτος και διεθνής τάξη", "Η δύναμις εις τα διεθνή πολιτικά", "Η αγροτική τάξη", "Για τη μέθοδο και την επιστήμη της έκφρασης", "Το μεσαίο πολίτευμα ή Η μικτή πολιτεία", "Προς την πλευρά του ήλιου ή Η εποποιΐα του Μεγαλέξανδρου".

Summary

Οι συγκρουσιακές σχέσεις, που κυριαρχούν ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα· το ακραίο ταξικό μίσος που διαβρώνει τις συνειδήσεις και διασπά την ενότητα της κοινωνίας· ο ανελέητος οικονομικός ανταγωνισμός και η ανειρήνευτη αντιπαλότητα συμφερόντων, έχουν όλα αυτά οδηγήσει τον σημερινό μας κόσμο σ' έναν ακήρυχτο πόλεμο των πάντων κατά πάντων. Εξάλλου η έλλειψη μιας κοινά αποδεκτής πολιτικής θεωρίας ή αντίληψης, που να συγκεράζει τα συμφέροντα και να "ομαλίζει" τις αντιθέσεις, επιτείνει τον κίνδυνο διάλυσης των κοινωνιών. Η παρούσα μελέτη έχοντας σαν οδηγό την ιστορική γνώση αλλά και τη σύγχρονη εμπειρία, φιλοδοξεί να ρίξει κάποιο φως στα αδιέξοδα και κατά το δυνατό να πληρώσει τα ελλείποντα. Η φανέρωση της κεκραμένης φύσης του ύψιστου κοινωνικού Αγαθού, ως και η έννοια της μεσότητας όχι μόνο σαν προσωπικής και κοινωνικής αρετής, αλλά κυρίως ως πολιτικού μεγέθους και αξίας, συνθέτουν ίσως το ελλείπον κλειδί. Αυτό, προφανώς, που όλοι οι λαοί χρειάζονται ώστε να ξανακερδίθει η πολιτική αξιοπιστία, ως και η διαρκώς αναζητούμενη ευδαιμονία των ανθρώπων.

Product Details

 • SKU:
  0252384
 • ISBN:
  978-960-385-608-5
 • ISBN2:
  9789603856085
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΔΩΔΩΝΗ
 • Writer:
  ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
 • Release Year:
  2010
 • Pages:
  278
 • Dimensions:
  18x24
 • Weight:
  0.6000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews