ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Writer: ΠΙΠΙΝΗΣ ΙΑΣΩΝ

Published by: ΚΕΔΡΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Summary - Το πολιτικό πείραμα που ξεκίνησε το 1998 με την εκλογική νίκη του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα σηματοδότησε μια αριστερή στροφή σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η πολιτική διαδρομή του αμφιλεγόμενου ηγέτη της μπολιβαριανής επανάστασης, Ούγο Τσάβες, ο θάνατος του οποίου το 2013 άφησε «ορφανή» τη λεγόμενη επαναστατική αριστερά στη......

Retail Price: €14.83

Web Price: 10.30 (Discount amount: €4.53)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΙΠΙΝΗΣ ΙΑΣΩΝ

writer
ΠΙΠΙΝΗΣ ΙΑΣΩΝ
Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ελληνοπερουβιανός δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σύγχρονες Λατινοαμερικανικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία. Από το 2000 εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel και από το 2012 είναι ανταποκριτής του διεθνούς ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου HispanTV στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με την TVE, την κρατική ισπανική τηλεόραση, και με το TeleSUR, το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας. Έχει πάρει συνεντεύξεις από τον Ούγο Τσάβες και τον Έβο Μοράλες, αλλά και από άλλες σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της Λατινικής Αμερικής. Το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδα http://www.americalatina.gr/, που δημοσιεύει ειδήσεις από τη Λατινική Αμερική. Είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968-1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και μέντορας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες. Είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Μια μέρα με τον Έβο Μοράλες (2015) και συγγραφέας των βιβλίων Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής (Κέδρος, 2014) και Το Καμένο Παλάτι (Κέδρος, 2016).

Summary

Το πολιτικό πείραμα που ξεκίνησε το 1998 με την εκλογική νίκη του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα σηματοδότησε μια αριστερή στροφή σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η πολιτική διαδρομή του αμφιλεγόμενου ηγέτη της μπολιβαριανής επανάστασης, Ούγο Τσάβες, ο θάνατος του οποίου το 2013 άφησε «ορφανή» τη λεγόμενη επαναστατική αριστερά στη Λατινική Αμερική. Περιλαμβάνεται επίσης η συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη στο Καράκας το 2010, στην οποία αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην επιθυμία του να επισκεφθεί τη χώρα μας. Η δράση των ένοπλων κινημάτων, η Θεολογία της Απελευθέρωσης, οι πτήσεις του θανάτου που χρησιμοποίησαν οι δικτάτορες για την εξόντωση των αντιφρονούντων, το ξεχωριστό πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης, γνωστό ως ποπουλισμός, η περουβιανή επανάσταση του Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο και οι συνεχιστές της πολιτικής του Ούγο Τσάβες στην ήπειρο αποτυπώνουν τον μαγικό ρεαλισμό της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής.

Product Details

 • SKU:
  0337547
 • ISBN:
  978-960-04-4551-0
 • ISBN2:
  9789600445510
 • Publisher:
  ΚΕΔΡΟΣ
 • Writer:
  ΠΙΠΙΝΗΣ ΙΑΣΩΝ
 • Curator:
  ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  312
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews