ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Writer: ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΝΕΣΤΩΡ Ε.

Published by: ΦΕΡΕΝΙΚΗ

Be the first to review this product

Subtitle - ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ
Summary - Ας μου επιτραπεί, κλείνοντας αυτό το προλογικό σημαίωμα, μια προσωπική αναφορά, που αφορά το έντονο ενδιαφέρον μου για την αρχαία Σπάρτη: Η διδακτορική μου διατριβή είχε ως θέμα τη ρωμαϊκή Σπάρτη, ο πρώτος διορισμός μου ως αρχαιολόγου έγινε στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Λακωνίας - Αρκαδίας, ενώ επί 9 έτη νου ανατέθηκε να έχω και τη διεύ......

Retail Price: €10.01

IANOS Price: 9.01 (Discount amount: €1.00)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΝΕΣΤΩΡ Ε.

writer
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΝΕΣΤΩΡ Ε.
Ο Νέστωρ Ε. Κουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Έγγαμος με την αρχιτέκτονα-μηχανικό Ευρυδίκη Κουράκη. Έχουν τρία παιδιά. Σπουδές: Πτυχίο (με άριστα) Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1971), Πτυχίο Τμήματος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1973), Διδακτορικό Δίπλωμα (με άριστα) στο Ποινικό Δίκαιο (Πανεπιστήμιο Φράιμπουργκ Γερμανίας 1977), Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών (DEA) Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Παρισίων ΙΙ (1977), Δίπλωμα Ινστιτούτου Εγκληματολογίας Παρισίων (1979) (με υποτροφίες, αντίστοιχα, της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών D.A.A.D. και της Γαλλικής Κυβέρνησης).

Summary

Ας μου επιτραπεί, κλείνοντας αυτό το προλογικό σημαίωμα, μια προσωπική αναφορά, που αφορά το έντονο ενδιαφέρον μου για την αρχαία Σπάρτη: Η διδακτορική μου διατριβή είχε ως θέμα τη ρωμαϊκή Σπάρτη, ο πρώτος διορισμός μου ως αρχαιολόγου έγινε στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Λακωνίας - Αρκαδίας, ενώ επί 9 έτη νου ανατέθηκε να έχω και τη διεύθυνση αυτής της Εφορείας. Στο πλαίσιο, δε, αυτής της θητείας, αλλά και αργότερα, είχατην ευκαιρία να μελετήσω δεκάδες δημοσιεύματα για την αρχαία Σπάρτη και να εκπονήσω αντίστοιχες μελέτες για το Μουσείο της Αρχαίας Σπάρτης, την τοπογραφία και τις αρχαιότητές της. Με βάση, λοιπόν, αυτό το απόθεμα γνώσεων αλλά και τη συσσωρευμένη αρχαιολογική εμπειρία μου για την αρχαία Σπάρτη, θεωρώ ότι το παρόν βιβλίο είναι από τα πλέον ενημερωμένα, τεκμηριωμένα και έγκυρα έργα που μπορούν να φέρουν ένα σύγχρονο αναγνώστη σε επαφή με αυτό που ο συγγραφέας του ονομάζει "Το πνεύμα της Αρχαίας Σπάρτης".

Product Details

 • SKU:
  0451724
 • ISBN:
  978-960-9513-64-7
 • ISBN2:
  9789609513647
 • Publisher:
  ΦΕΡΕΝΙΚΗ
 • Writer:
  ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΝΕΣΤΩΡ Ε.
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  126
 • Dimensions:
  21x24
 • Weight:
  0.5200 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews