ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΛΛΩΝ

Writer: ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Published by: ΠΑΠΥΡΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Είναι οι «άλλοι», που είναι ταυτόχρονα και «ημέτεροι», αφού ζουν ανάμεσά μας και έχουν ρόλους, άλλοτε πρωταγωνιστικούς και άλλοτε δευτερεύοντες. Όπως, δηλαδή, ζει και ο καθένας από εμάς, ανάλογα με την περίσταση. Και, βέβαια, είναι καλοί ή κακοί, όπως είμαστε και εμείς ή, όπως θα ήμασταν κάτω από άλλες συνθήκες. «Συγχώρεσέ με, Θεέ μου. Ξέρω πως αμαρτάνω, ......

Retail Price: €11.00

IANOS Price: 9.90 (Discount amount: €1.10)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

writer, curator
ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κώστας Λυμπουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1950 και έζησε μέχρι την εισβολή του ’74 στο κατεχόμενο Κάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου, φτάνοντας στο βαθμό του λυκειάρχη. Είχε πλούσια δράση στη συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) και στον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων, στην προεδρία του οποίου υπηρέτησε για εφτά χρόνια. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Μεταρρυθμιστικού Ομίλου Κύπρου και μέλος στα συμβούλια άλλων, εκπαιδευτικών κυρίως, ομίλων και συνδέσμων. Από το 2000 συνεκδίδει με ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και την Ελλάδα το λογοτεχνικό περιοδικό Ύλαντρον. Κείμενά του πάνω σε εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και συνδικαλιστικά ζητήματα δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Κύπρου. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Ύλαντρον, Πόρφυρας, η λέξη και Νέα Ευθύνη, ενώ συλλογή διηγημάτων του έχει εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο ΠΛΑΝΟΔΙΟΝ. Από το τέλος του 2008 υπηρετεί ως μορφωτικός σύμβουλος στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Summary

Είναι οι «άλλοι», που είναι ταυτόχρονα και «ημέτεροι», αφού ζουν ανάμεσά μας και έχουν ρόλους, άλλοτε πρωταγωνιστικούς και άλλοτε δευτερεύοντες. Όπως, δηλαδή, ζει και ο καθένας από εμάς, ανάλογα με την περίσταση. Και, βέβαια, είναι καλοί ή κακοί, όπως είμαστε και εμείς ή, όπως θα ήμασταν κάτω από άλλες συνθήκες. «Συγχώρεσέ με, Θεέ μου. Ξέρω πως αμαρτάνω, αλλά είναι τώρα η ευκαιρία να σου πω κάποια πράγματα που πάντα ήθελα. Κατ αρχάς, δεν με ενδιαφέρει αν ο "κεκοιμημένος" ήταν Νιγηριανός, Αιθίοπας, Άγγλος ή Σέρβος, ορθόδοξος, καθολικός ή μουσουλμάνος. Στη θέση του θα μπορούσε μάλιστα να ήταν ένας άλλος Γιάννης Σνέικ, Έλληνας αυτή τη φορά. Δέχομαι ότι όλοι είναι παιδιά σου. Με ενοχλεί όμως που ήταν ένας κακός άνθρωπος». «Δεν ζητούμε πολλά πράγματα, κύριε. Αυτό μόνο που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Τη δικιά του την πατρίδα. Να ριζώσουμε. Να μην περιπλανιόμαστε εδώ κι εκεί. Να είμαστε αυτοί που είμαστε. Ξέρω, κύριε, πως, αν βγάλω τη χιτζάμπ, θα σας διευκολύνω πολύ. Όμως δεν θέλω να το κάνω. Νιώθω πως θα χάσω την ταυτότητά μου. Από την άλλη, δεν θέλω να «νικήσουν» όσοι μισούν. Δεν είναι δίκαιο.»…. Ο Κώστας Λυμπουρής, με τη συλλογή διηγημάτων του «των ημετέρων άλλων», προσεγγίζει με λογοτεχνική ματιά το μείζον κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας: αυτό των ξένων γενικά, όχι μόνο των μεταναστών ή των λαθρομεταναστών.

Product Details

 • SKU:
  0422328
 • ISBN:
  978-960-486-136-1
 • ISBN2:
  9789604861361
 • Publisher:
  ΠΑΠΥΡΟΣ
 • Writer:
  ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  152
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.2600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews