ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ

Writer: ΤΖΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Ε.

Published by: ΝΕΦΕΛΗ

Be the first to review this product

Summary - Τα παράξενα κρασιά του κόσμου είναι αυτά που δημιουργήθηκαν τυχαία, απρόσμενα, όταν η φύση, ξεπερνώντας τα όριά της, παρασύρθηκε και ξέφυγε από τον κανόνα. Η εξαίρεση έχει μια μοναδικότητα, μια αλλοκοτιά και μερικές φορές και μια μαγεία. Γεννιούνται όταν η φαντασία συνδυάζεται με την ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου. Κάποιες φορές μπορεί να είναι π......

Retail Price: €9.90

IANOS Price: 8.91 (Discount amount: €0.99)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΖΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Ε.

writer
ΤΖΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Ε.
Η Μαρία Ε. Τζίτζη έχει τελειώσει το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και έχει εξειδικευτεί στην οινολογία και την χημεία Περιβάλλοντος. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας όπου παρέχει υπηρεσίες σαν σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Καθηγήτρια οινολογίας και χημείας τροφίμων, με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με την ιδιωτική σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων LE MONDE , όπου και είναι υπεύθυνη σε θέματα οίνου του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Είναι γευσιγνώστρια και έχει πάνω από 25 συμμετοχές σαν κριτής, σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Άρθρα της δημοσιεύονται κατά καιρούς, σε περιοδικά, εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Summary

Τα παράξενα κρασιά του κόσμου είναι αυτά που δημιουργήθηκαν τυχαία, απρόσμενα, όταν η φύση, ξεπερνώντας τα όριά της, παρασύρθηκε και ξέφυγε από τον κανόνα. Η εξαίρεση έχει μια μοναδικότητα, μια αλλοκοτιά και μερικές φορές και μια μαγεία. Γεννιούνται όταν η φαντασία συνδυάζεται με την ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου. Κάποιες φορές μπορεί να είναι προϊόντα της επιστήμης, της έρευνας ή και της εφαρμογής της τεχνολογίας, τα οποία ο άνθρωπος δημιούργησε χωρίς λόγο, από παραξενιά ή ζήλια, ακόμα και από την αλαζονεία του, ότι δηλαδή μπορεί να επιβάλει στη φύση τους δικούς του όρους. Δεν είναι αλήθεια περίεργο ένα «πράσινο» κρασί να έχει χρώμα κόκκινο; Και τι σημαίνει παγόκρασο, κρασί της άμμου ή αχυρόκρασο; Πώς είναι δυνατόν ένα σταφύλι να σαπίζει «ευγενικά» και το κρασί που στη συνέχεια προκύπτει να είναι τόσο καλό, που να το προτιμούν οι βασιλιάδες; Ποιο είναι το πιο ψηλό σημείο στον κόσμο όπου καλλιεργείται το αμπέλι; Και το πιο νότιο ή το πιο βόρειο, στα «σύνορα» των πόλων της Γης; Πώς είναι το κρασί όταν το αμπέλι τρυγιέται δύο ή τρεις φορές τον χρόνο; Και γιατί η άγονη ηφαιστειακή γη μπορεί να γίνει η πιο φιλόξενη και φιλική για το αμπέλι; Πώς γεννιούνται οι φυσαλίδες στο κρασί; Και πότε μπορεί αυτό να ζυμώνεται χωρίς τη μαγιά του; «Ανθίζει» το κρασί; Και πότε μπορεί κανείς να το ονομάσει «λικέρ»; Το κρασί είναι στ’ αλήθεια «ευλογημένο»;

Product Details

  • SKU:
    0412509
  • ISBN:
    978-960-504-196-0
  • ISBN2:
    9789605041960
  • Publisher:
    ΝΕΦΕΛΗ
  • Writer:
    ΤΖΙΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Ε.
  • Curator:
    ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
  • Release Year:
    2017
  • Pages:
    120
  • Dimensions:
    16x24
  • Weight:
    0.5700 kg
  • Country:
    ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Paidikos Ianos