ΖΟΥΚΕΡΜΑΝ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

Writer: ΡΟΘ ΦΙΛΙΠ

Published by: ΠΟΛΙΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Summary - Στο πρώτο μέρος της Τριλογίας, γνωρίζουμε τον Ζούκερμαν, έναν εκκολαπτόμενο συγγραφέα, που ένα βράδυ ανακαλύπτει τις αντιφάσεις ανάμεσα στη λογοτεχνία και την πραγματικότητα. Στο δεύτερο μέρος ο Ζούκερμαν υποφέρει από τις άμεσες συνέπειες της λογοτεχνικής φήμης, αφού πλέον είναι μια διασημότητα. Στο τελευταίο μέρος υποφέρει από ανεξήγητους πόνους, μετατρέ......

Retail Price: €29.04

Web Price: 24.60 (Discount amount: €4.44)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΡΟΘ ΦΙΛΙΠ

writer
ΡΟΘ ΦΙΛΙΠ
Ο Φίλιπ Ροθ γεννήθηκε το 1933 στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Bucknell και του Σικάγο. Διετέλεσε καθηγητής της συγκριτικής λογοτεχνίας στα πανεπιστήμια του Πρίνστον, της Νέας Υόρκης (Hunter College) και της Πενσυλβανίας. Διηύθυνε τη σειρά "Συγγραφείς της άλλης Ευρώπης" στις εκδόσεις Penguin και γνώρισε στο αμερικανικό κοινό συγγραφείς όπως ο Bruno Schulz και ο Μίλαν Κούντερα. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα έργα του "Το σύνδρομο Πόρτνοϊ", "Το βυζί", "Απάτη", "Πατρική κληρονομιά", "Το θέατρο του Σάμπαθ", "Αντίο Κολόμπους", "Η ζωή μου ως άντρα", "Αμερικανικό ειδύλλιο", "Παντρεύτηκα έναν κομμουνιστή", "Επιχείριση Σάυλωκ", "Ζούκερμαν δεσμώτης", "Αντιζωή", "Κι ό,τι θέλει ας γίνει", "Το ζώο που ξεψυχά", "Το ανθρώπινο στίγμα", "Ο καθηγητής του πόθου", "Καθένας", "Η συνωμοσία εναντίον της Αμερικής", "Φεύγει το φάντασμα", "Αγανάκτηση", "H ταπείνωση", "Νέμεσις". Ο Φίλιπ Ροθ έχει τιμηθεί με τα βραβεία National Book Award, δύο φορές ("Αντίο, Κολόμπους", 1960, "Το θέατρο του Σάμπαθ", 1995), Pulitzer ("Αμερικανικό ειδύλλιο", 1997), PEN/Faulkner, τρεις φορές ("Επιχείρηση Σάυλωκ", 1994, "Το ανθρώπινο στίγμα", 2001, "Καθένας", 2007), National Book Critics Circle Award, δύο φορές ("Αντιζωή", 1986, "Πατρική κληρονομιά", 1991), WH Smith Literary Award ("Το ανθρώπινο στίγμα", 2001), Prix du Meilleur Livre Etranger ("Αμερικανικό ειδύλλιο", 2000), Prix Medicis Etranger ("Το ανθρώπινο στίγμα", 2002), James Fenimore Cooper Prize for Best Historical Fiction ("Η συνωμοσία εναντίον της Αμερικής", 2005), με το National Medal of Arts (1998) και με το Gold Medal in Fiction της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων (2001). Έχει λάβει δύο από τα πιο έγκυρα βραβεία PEN: το 2006 το βραβείο PEN/Nabokov για το σύνολο του έργου του και το 2007 το βραβείο PEN/Saul Bellow for Achievement in American Fiction. Το 2011 τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Man Booker International για το σύνολο του έργου του. Ο Ροθ είναι ο μόνος εν ζωή αμερικανός συγγραφέας που τα "Άπαντά" του εκδίδονται σε πλήρη και οριστική έκδοση από τη Library of America.

Summary

Στο πρώτο μέρος της Τριλογίας, γνωρίζουμε τον Ζούκερμαν, έναν εκκολαπτόμενο συγγραφέα, που ένα βράδυ ανακαλύπτει τις αντιφάσεις ανάμεσα στη λογοτεχνία και την πραγματικότητα. Στο δεύτερο μέρος ο Ζούκερμαν υποφέρει από τις άμεσες συνέπειες της λογοτεχνικής φήμης, αφού πλέον είναι μια διασημότητα. Στο τελευταίο μέρος υποφέρει από ανεξήγητους πόνους, μετατρέπει το σπίτι του σε νοσοκομείο, και αναρωτιέται μήπως το ίδιο το έργο του είναι η αιτία. Στον επίλογο ο ήρωας ταξιδεύει στη Πράγα για να διασώσει από τη λήθη τα έργα ενός άγνωστου συγγραφέα που γράφει στα γίντις.

Product Details

 • Foreign Title:
  ZUCKERMAN BOUND
 • SKU:
  0139581
 • ISBN:
  960-435-009-9
 • ISBN2:
  9604350099
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΠΟΛΙΣ
 • Writer:
  ΡΟΘ ΦΙΛΙΠ
 • Translator:
  ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 • Release Year:
  2004
 • Pages:
  765
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.9600 kg
 • Country:
  ΑΜΕΡΙΚΗ

Reviews

: Hector Zazou - Black Stream