ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ

Συγγραφέας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Υπάρχει Θεός; Υπάρχει Δημιουργός του Σύμπαντος; Υπάρχει Δημιουργός της ζωής; Υπάρχει τέλος στο Σύμπαν; Υπάρχει κάποιος σκοπός που έγιναν όλα αυτά; Αν ναι, τότε ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Ποιο είναι το νόημα αυτού του έργου που παίζεται, που εμείς είμαστε ταυτόχρονα «θεατές» και «ηθοποιοί» του και που ονομάζουμε Σύμπαν και ζωή; Από καταβολής κόσμου, ο άνθρω......

Αρχική Τιμή: 10.60 €

Τιμή IANOS: 9.54 (Κέρδος: 1.06 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Συγγραφέας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας το 1941. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Μαίρη Κουσουρή. Έχουν ένα γιο. Τον Νίκο.ΣΠΟΥΔΕΣ:1964. Bachelor of Science in Electrical Engineering, Illinois Inst. of Technology, USA.1965. Master of Science in Electrical Engineering, Illinois Inst. of Technology, USA.1975. Διδακτορικό Δίπλωμα στον Αυτόματο Έλεγχο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών. Σε Επιστημονικά Περιοδικά. Έχει πάνω από 130 δημοσιεύσεις στα περιοδικά ΙΕΕΕ Trans. Aut. Contr., IEEE Trans. Circuits and Systems, Automatica, Systems and Control Letters, Journal of Optimization Theory and Applications (JOTA), Proceedings IEE Parts D and G, Int. J. of Control, Int J. Systems Science, J. of the Franklin Institute, και άλλα. Σε Πρακτικά Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων. Έχει πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε διάφορα συνέδρια που οργανώθηκαν από επιστημονικές οργανώσεις όπως ΙΕΕΕ (CDC, ACC), IFAC, IEE, IMACS, και άλλες. Έχει γράψει 10 ελληνικά βιβλία πάνω στα ΣΑΕ. Δύο από τα βιβλία του αυτά έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και εκδίδονται από τους εκδοτικούς οίκους Prentice-Hall και Marcel Dekker. Οι φοιτητές του έχουν αξιολογήσει τα δύο αυτά βιβλία ως τα καλύτερα βιβλία στη Σχολή του. Τα βιβλία του για την Φιλοκοσμία έχουν τύχει σημαντικής αναγνώρισης. Σε αυτό συνηγορεί, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι είχε καθιερωθεί, από το Φεβρουάριο του 2003, και επί ένα χρόνο και πλέον, ως τακτική εβδομαδιαία εκπομπή με ονομασία «Φιλοκοσμία» και με παρουσιαστή τον συγγραφέα, σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι. Επίσης έχει κληθεί και έχει δώσει πολλές διαλέξεις για τη Φιλοκοσμία και άλλα κοινωνικά θέματα σε πολλούς Δήμους της Αττικής.

Περίληψη

Υπάρχει Θεός; Υπάρχει Δημιουργός του Σύμπαντος; Υπάρχει Δημιουργός της ζωής; Υπάρχει τέλος στο Σύμπαν; Υπάρχει κάποιος σκοπός που έγιναν όλα αυτά; Αν ναι, τότε ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Ποιο είναι το νόημα αυτού του έργου που παίζεται, που εμείς είμαστε ταυτόχρονα «θεατές» και «ηθοποιοί» του και που ονομάζουμε Σύμπαν και ζωή; Από καταβολής κόσμου, ο άνθρωπος στέκεται ανήμπορος να απαντήσει στα βασικά αυτά ερωτήμα τα, τα οποία αποτελούν το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής του. Μπροστά σε αυτήν την αδυναμία του και ταυτόχρονα μπροστά στην ανάγκη να δώσει κάποιες απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα, κατέφυγε στις θρησκείες. Οι θρησκείες, είναι ανθρώπινα αυθαίρετα δημιουργήματα,τα οποία βασίζονται στην πίστη και όχι στην γνώση. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις των τελευταίων πέντε αιώνων και ιδιαίτερα του τελευταίου αιώνα, έφεραν στο φως πολλές γνώσεις. Οι γνώσεις αυτές, μαζί με τη λογική, ανέτρεψαν την αντίληψη που είχε η ανθρωπότητα για τις θρησκείες, διότι απέδειξαν ότι όλες ανεξαιρέτως οι θρησκείες που υπήρξαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Μακάρι τα πράγματα να ήταν όπως τα πιστεύαμε, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η θέση μου είναι ότι ο Θεός είναι ένας και μοναδικός και είναι ο Θεός όλων μας ή μονολεκτικά είναι ο Θεοσόλωνας. Αυτό μας οδηγεί σε μία «νέα» θρησκεία, που ονόμασα Φιλοκοσμική Θρησκεία ή μονολεκτικά θεοσολωνισμό.Το δόγμα του θεοσολωνισμού είναι πολύ σύντομο και είναι το εξής: Ο Θεοσόλωνας είναι ο μόνος Θεός και είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος. Με απλά λόγια, ο Θεοσόλωνας και ο θεοσολωνισμός είναι τα μόνα που απόμειναν στο χώρο της θεολογίας, διότι τα υπόλοιπα, ήδη βρίσκονται στο χώρο της επιστήμης και της λογικής. Ο θεοσολωνισμός, ακυρώνει τα δόγματα όλων των θρησκειών που υπήρξαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0441730
 • ISBN:
  978-618-80777-9-9
 • ISBN2:
  9786188077799
 • Εκδότης:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  136
 • Διαστάσεις:
  16x22
 • Βάρος:
  0.2500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία