διδάσκει ο Χρήστος Οικονόμου

Έναρξη: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 17:30-20:30

 

Περιγραφή μαθήματος

Στη διάρκεια των 10 τρίωρων συναντήσεων του Β΄ Κύκλου δημιουργικής γραφής για το διήγημα και τη νουβέλα αναπτύσσονται περαιτέρω και εδραιώνονται οι βασικές αρχές και οι κανόνες που παρουσιάστηκαν και εφαρμόστηκαν στον Α' Κύκλο.

Το κέντρο βάρους, στον Β’ Κύκλο του σεμιναρίου, μετακινείται στην πρακτική εξάσκηση, δηλαδή στη συγγραφή ολοκληρωμένων κειμένων και όχι απλών ασκήσεων. Η ανάθεση και η εξέταση των κειμένων από τον διδάσκοντα θα είναι εξειδικευμένη, σε προσωπική βάση, πράγμα που σημαίνει ότι καθένας από τους συμμετέχοντες θα έχει την ευκαιρία να εξασκηθεί στο σύνολο ή σε επιμέρους πτυχές της συγγραφικής διαδικασίας (αφηγηματικές τεχνικές, δημιουργία χαρακτήρων, διάλογος, δομή και σύνθεση του κειμένου κ.ο.κ.).  Παράλληλα, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται ενεργά πλέον στην εξέταση και την αξιολόγηση όλων των κειμένων που παρουσιάζονται στο σεμινάριο, με στόχο την ενίσχυση της κριτικής τους ικανότητας.  Αυτοί οι τρεις βασικοί άξονες συγκροτούν το επόμενο βήμα για τη συγγραφή μυθοπλαστικών κειμένων με αισθητική αξία, τεχνική αρτιότητα και ουσιαστικό περιεχόμενο.

 

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Ημέρα μαθημάτων: Παρασκευή

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

 Τρόποι πληρωμής
• Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% (πριν από την έναρξη των μαθημάτων).
• Σε 2 ισόποσες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων - 2η δόση στο 6ο μάθημα). Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ΑΡΙΘΜ.ΛΟΓ/ΣΜΟΥ:5238025326916, IBAN: GR3201722380005238025326916 (ΙΑΝΟΣ ΑΕ).
• Με πιστωτική κάρτα έως 5 άτοκες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ (εξαιρούνται οι κάρτες American express και Εθνικής).

[Σε περίπτωση κατάθεσης στην τράπεζα παρακαλούμε θερμά στα στοιχεία της κατάθεσης να αναφέρεται το όνομα του συμμετέχοντα στα σεμινάρια και η λέξη «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ».]

 
: Astor Piazzolla - Tango-Tango