διδάσκει η Ρέα Γαλανάκη

Έναρξη: Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, 17:30-20:30

 

Αν ο συγγραφέας μεταπλάθει σε  μυθιστόρημα τη ζωή,  τις  ανησυχίες του,   τις γνώσεις και  τις αντιλήψεις του,  ο αναγνώστης  κάνει συχνά την αντίστροφη πορεία. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή τον ενδιαφέρει   ο ίδιος ο συγγραφέας,   αλλά επειδή ο αναγνώστης αναγνωρίζει  τον δικό του  εαυτό, τη δική του τη ζωή, στο βιβλίο που διαβάζει. Υπάρχει, με άλλα λόγια, μια παλινδρομική  κίνηση από το ένα στο άλλο,  από τα  κλειδωμένα μυστικά του μυθιστορηματικού  λόγου  στα  αντικλείδια που τον ξεκλειδώνουν και τον καθιστούν κομμάτι  κάποιου άλλου.

Η παλινδρομική αυτή  κίνηση, που σχετίζεται με  τη μυθιστορηματική γραφή   και που –από τη φύση της–  εγκαθιδρύει   τον διάλογο, θα είναι το αντικείμενο  των σεμιναρίων. Η  μυθιστορηματική γραφή  θα  ερευνηθεί από  διαφορετικές  οπτικές γωνίες: σύνδεση μιας εποχής με συγκεκριμένες θεωρίες περί την λογοτεχνία,  αφηγηματικές τακτικές, αντιμετώπιση του χρόνου και του τόπου, κύριοι και δευτερεύοντες χαρακτήρες, συναίσθημα και λογική, συγκρότηση ύφους βάσει της γλώσσας,  επιλογή αφηγηματικής τακτικής, μεικτές τεχνικές,  η ανάπτυξη εντέλει μιας μικρής ιστορίας σε καλειδοσκόπιο του κόσμου,  δηλαδή σε μυθιστόρημα. Όμως, όλα αυτά συνδέονται στενά αναμεταξύ τους, με αποτέλεσμα να έρχονται και να επανέρχονται διευρυμένα, ανάλογα με το εκάστοτε θέμα του σεμιναρίου. Παραδείγματα από εμβληματικά έργα θα πλαισιώσουν τις προσωπικές συγγραφικές επιλογές της διδάσκουσας, δείγματα γραφής των συμμετεχόντων θα συζητηθούν  με τον καιρό,  ενώ  ενδέχεται  να  υπάρξουν προσκεκλημένοι  για  μια πιο εξειδικευμένη συζήτηση των παραπάνω.

 

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ.

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

 Τρόποι πληρωμής
• Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% (πριν από την έναρξη των μαθημάτων)
• Σε 2 ισόποσες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων - 2η δόση στο 6ο μάθημα)
• Με πιστωτική κάρτα έως 5 άτοκες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ (εξαιρούνται οι κάρτες American express και Εθνικής).

 
: Άγνωστο
: Άγνωστο