διδάσκει η Ρέα Γαλανάκη

Έναρξη: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 17:30-20:30

 

Περιγραφή μαθήματος

Ανάμεσα στον συγγραφέα και στον αναγνώστη δημιουργείται ένας διάλογος: από τη μια μεριά ο συγγραφέας μεταπλάθει σε μυθιστόρημα τη ζωή και τα βιώματά του, τις ανησυχίες της εποχής του, νοοτροπίες και αντιλήψεις, από την άλλη ο αναγνώστης αναγνωρίζει σε ένα καλό βιβλίο τον εαυτό του, τη ζωή του, την εποχή του. Αν ο συγγραφέας διαθέτει «τα κλειδιά» της λογοτεχνικής γραφής, πώς μετατρέπεται δηλαδή η ζωή σε λογοτεχνία, ο αναγνώστης καλείται «να ξεκλειδώσει» το λογοτεχνικό κείμενο για να το κατανοήσει καλύτερα, αλλά και για να επιχειρήσει να γράψει ο ίδιος.

Αυτά τα τόσο χρήσιμα για τη γραφή και για την ανάγνωση «κλειδιά και αντικλείδια» είναι το αντικείμενο των σεμιναρίων δημιουργικής γραφής που διδάσκω στον ΙΑΝΟ, σε 10 τρίωρα μαθήματα. Η ζωντανή, η προσωπική επικοινωνία μου με τους μαθητές, η συζήτηση των ασκήσεων ανάλογα με το μάθημα, οι διευρυμένες αναζητήσεις και σκέψεις σε κάθε τμήμα, βοηθά τους συμμετέχοντες (όπως οι ίδιοι βεβαιώνουν) να γράψουν οι ίδιοι, όσο και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Αλλά και για μένα τα σεμινάρια είναι πολύτιμα, αφού διδάσκομαι από τους μαθητές, δημιουργούνται σχέσεις, μοιραζόμαστε την αγάπη για τη λογοτεχνία.    

 

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ.

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Ημέρα μαθημάτων: Τρίτη

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

 Τρόποι πληρωμής
• Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% (πριν από την έναρξη των μαθημάτων)
• Σε 2 ισόποσες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων - 2η δόση στο 6ο μάθημα). Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ΑΡΙΘΜ.ΛΟΓ/ΣΜΟΥ:5238025326916, IBAN: GR3201722380005238025326916 (ΙΑΝΟΣ ΑΕ).
• Με πιστωτική κάρτα έως 5 άτοκες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ (εξαιρούνται οι κάρτες American express και Εθνικής).

[Σε περίπτωση κατάθεσης στην τράπεζα παρακαλούμε θερμά στα στοιχεία της κατάθεσης να αναφέρεται το όνομα του συμμετέχοντα στα σεμινάρια και η λέξη «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ».]

 
: The Wedding - Deep Impact