διδάσκει ο Σβετλίν Βασίλεβ

Έναρξη: Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, 17:30-20:30

 

Στις δέκα συναντήσεις του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε από κοντά με βασικά θέματα της εικονογραφικής δημιουργίας, θα γνωρίσουμε καλύτερα την «τέχνη» του εικονογράφου, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις του. Και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε σφαιρικά κάποια από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την εικονογράφηση ενός παιδικού −και όχι μόνο− βιβλίου.

Πώς προσεγγίζει ο καλλιτέχνης το κείμενο; Πώς επιλέγει την τεχνική και το στυλ που του ταιριάζει καλύτερα; Πώς διαλέγει το καλλιτεχνικό ιδίωμα που θα «μιλήσει» πιο εκφραστικά στους αναγνώστες του βιβλίου; Πώς θα κρατήσει με πιο ασφαλή τρόπο τις ισορροπίες ανάμεσα στο κείμενο και στην εικονογράφηση;

Παράλληλα θα προσπαθήσουμε ν’ αναλύσουμε καλλιτεχνικές απόψεις και προβληματισμούς διαφορετικών εικονογραφήσεων ανάλογα με την ηλικία, την έκδοση, την παράδοση, τις προθέσεις, τις προσωπικές προτιμήσεις και ανησυχίες των δημιουργών τους. Θα επιχειρήσουμε μικρές αλλά πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές στην ιστορία των σύγχρονων και των κλασικών «σπουδαίων» εικονογραφήσεων. Το σεμινάριο θα είναι ταυτόχρονα και εργαστήριο, με ασκήσεις επιτόπου και στο σπίτι. Θα συζητάμε αυτές τις ασκήσεις και θα βλέπουμε τις ολοκληρωμένες εικονογραφήσεις άλλων δημιουργών, έτσι ώστε να αποκτήσουμε κριτική ματιά, άποψη και αίσθηση επαγγελματισμού και συναδελφικότητας. Τέλος, θα προσεγγίσουμε μια ποικιλία επιλογών, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν με ευχέρεια ανάμεσα στα είδη της εικονογράφησης, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προσωπικές τους κλίσεις.

 

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ.

Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)

Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

  Τρόποι πληρωμής
• Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% (πριν από την έναρξη των μαθημάτων)
• Σε 2 ισόποσες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων - 2η δόση στο 6ο μάθημα)
• Με πιστωτική κάρτα έως 5 άτοκες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ (εξαιρούνται οι κάρτες American express και Εθνικής).

 

 
: Άγνωστο
: Άγνωστο