Παιδικό και νεανικό βιβλίο: Περπατούμε στο δάσος… όταν ο λύκος είναι εδώ!

 

διδάσκουν η Μαρία Αγγελίδου και η Ελένη Σβορώνου

Έναρξη: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 17:30-20:30

 

Περιγραφή μαθήματος

Στον ανοιξιάτικο κύκλο των συναντήσεών μας θα διαβάσουμε, θα γράψουμε, θα συζητήσουμε και θα σχολιάσουμε κείμενα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με θέμα το Δάσος. Το Δάσος των Παραμυθιών και το Δάσος του Σέργουντ, τη Ζούγκλα του Μόγλη, το Απαγορευμένο Δάσος του Χάρυ Πότερ και το Μαγικό Δάσος του Γουίνι. Παραμύθι χωρίς δάσος δεν νοείται. Από την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κοντορεβιθούλη ως τον Χάνσελ και τη Γκρέτελ και τη Χιονάτη, οι ήρωες των παραμυθιών ζουν τις περιπέτειές τους σε δάση σκοτεινά, λαβυρινθώδη, γεμάτα κινδύνους, άγρια θηρία, μάγισσες κι ανθρωποφάγους δράκους. Και βγαίνουν τέλος απ’ αυτά ωριμότεροι, καλύτεροι, σοφότεροι, δυνατότεροι. 

Θα περπατήσουμε μέσα στο δάσος, θα περιπλανηθούμε μέσα στο δάσος που φυτρώνει κάθε βράδυ μέσα στα παιδικά δωμάτια, και θα το δούμε, αλλά δεν θα χάσουμε το δέντρο. 

Το δέντρο, από τη ρίζα ως την κορφή, ως το ανθάκι και το φύλλο που πέφτει για να ξαναβγεί την άνοιξη, είναι η ιστορία της ζωής και η ιστορία του κόσμου. Θα συναντήσουμε το Δέντρο που Έδινε και το Δέντρο που Μεγάλωνε στο Μπρούκλιν. Το Δέντρο της Σοφίας. Τη Μηλιά του Ροΐδη και το Έλατο του Άντερσεν.

 

Θα χαθούμε σε δάση πράσινα ή τσιμεντένια, δάση των παραμυθιών και δάση της ιστορίας, δάση της γεωγραφίας και της ψυχής, δάση αληθινά και δάση δυστοπικά, δάση κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διαβάζοντας την παιδική και εφηβική λογοτεχνία με οδηγό μας δέντρα αειθαλή και φυλλοβόλα, δέντρα που μιλάνε και δέντρα που περπατάνε, δέντρα που μεταμορφώνονται και δέντρα που μένουν για πάντα ίδια. 

 

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ

Διάρκεια μαθημάτων: έξι τρίωρα απογευματινά μαθήματα (18 ώρες διδασκαλίας)

Ημέρα μαθημάτων: Τετάρτη

Δίδακτρα: 170 ευρώ για νέες εγγραφές και 150 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (πριν από την έναρξη των μαθημάτων)
  • Σε 2 ισόποσες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων - 2η δόση στο 3ο μάθημα). Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    ΑΡΙΘΜ.ΛΟΓ/ΣΜΟΥ:5238025326916, IBAN: GR3201722380005238025326916 (ΙΑΝΟΣ ΑΕ).
  • Με πιστωτική κάρτα έως 5 άτοκες δόσεις στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ (εξαιρούνται οι κάρτες Americanexpress και Εθνικής).

 [Σε περίπτωση κατάθεσης στην τράπεζα παρακαλούμε θερμά στα στοιχεία της κατάθεσης να αναφέρεται το όνομα του συμμετέχοντα στα σεμινάρια και η λέξη «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ».]