Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
 

Πολυχώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

ARTίκι “ΜΑΡΑΪΚΕ ΗΛΙΟΥ-ΝΤΕ ΚΟΝΙΝΓΚ”

Κρανίδι Ερμιονίδας

Διοργάνωση

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

www.facebook.com/theatrikosomilos.ermionidas

Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Κώστας Γεωργουσόπουλος

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 στο café του ΙΑΝΟΥ θα γίνει η παρουσίαση του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ένα πλούσιο αφιέρωμα σε γυναικείους μονολόγους, με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνίδων πρωταγωνιστριών, που θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTiki, στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός επιμελητής του Φεστιβάλ, καθηγητής Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2014 και τελεί υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του μεγάλου λογοτέχνη και κριτικού του θεάτρου μας, Καθηγητή– Διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου,  Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Πολυχώρο πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, με στόχους  αφενός την ανάπτυξη του θεάτρου στον τόπο μας και αφετέρου την οικονομική, περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας, με δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση, την καλλιέργεια και τη διάδοση των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στους ευρύτερους σκοπούς του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, που είναι αφενός η ανάδειξη των δημιουργικών και καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου μας, με τη διατήρηση  του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής της Ερμιονίδας και αφετέρου η προώθηση και προβολή καλλιτεχνικών δυνάμεων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, εγχώριων ή διεθνών.

Χώρος Διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και φιλότεχνος χώρος, που από παλιά αποθήκη της ΦΑΓΕ διαμορφώθηκε σε θέατρο–πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, έκτασης τριών στρεμμάτων. Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού μας, κυρίας  Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής μας και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Το εξωτερικό του θεάτρου – πολυχώρου

 

Ο πολυχώρος ARTίκι είναι και η έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.), που είναι ο διαχειριστής του.

Ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, το Φεστιβάλ σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, φιλοξενώντας σημαντικές παραστάσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες. Προσέλκυσε το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Αθήνας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων που πλέον των άλλων παρέχει εξαιρετική προβολή στον τόπο μας.

Το πρόγραμμα  τη  2ης διοργάνωσης που ετοιμάσαμε για το καλοκαίρι του 2015 είναι εξίσου πλούσιο και ενδιαφέρον. Είναι φεστιβάλ γυναικείων μονολόγων και σ’ αυτό παίρνουν μέρος οι μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου σήμερα. Η  έναρξη θα γίνει στις 21 Αυγούστου, με τη Συναυλία “Έρωτα Εσύ”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι  τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιανόπουλο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο.

 

Περισσότερες πληροφορίες  

https://www.facebook.com/theatrikosomilos.ermionidas

http://thoermionidas.blogspot.gr/

Kρατήσεις στο τηλέφωνο 6986982224

Ο ιστότοπος του Φεστιβάλ θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες  

https://www.facebook.com/theatrikosomilos.ermionidas

http://thoermionidas.blogspot.gr/

Kρατήσεις στο τηλέφωνο 6986982224