Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Η κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της 7 Secrets to Break the Chains of Panic Attacks. Το βιβλίο θα προλογίσει ο Γιώργος Κατσιάνης, δημοσιογράφος. Θα μιλήσει και θα υπογράψει βιβλία η συγγραφέας Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, PhD, Κλινική Ψυχολόγος παιδιών & ενηλίκων-Εγγεγραμμένη Δικαστική Πραγματογνώμων σε Ελληνικά Δικαστήρια & στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Στην εμπεριστατωμένη αυτή έκδοση, η συγγραφέας αναλύει τον μηχανισμό των κρίσεων πανικού καθώς και τον μηχανισμό που τις συντηρεί και δίνει πολύτιμες, πρακτικές συμβουλές και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι που αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού, με σκοπό να σταματήσουν τον φαύλο κύκλο των πανικών και να ξαναβρούν τον ενθουσιασμό και την όρεξή τους για την ζωή χωρίς φόβο.
Το βιβλίο παρουσιάζει για πρώτη φορά για τα Ελληνικά δεδομένα, μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει υλικό τόσο από την κλινική πρακτική της Δρ. Πενταράκης όσο και από ερευνητικά δεδομένα που υποστηρίζουν την μέθοδό της όπως την σχέση των κρίσεων πανικού με τον υπεραερισμό, την σχέση των σκέψεων και των κρίσεων πανικού, την χρήση του Mindfulness για την χαλάρωση του σώματος και κατ'επέκταση του νου, της συμπόνιας προς τον εαυτό, την χρήση βιταμινών και αλλαγών στην δίαιτα, την σχέση ουσιών και των κρίσεων πανικού, και το πώς η αλλαγή της συνείδησης βοηθάει στην θεραπεία των κρίσεων πανικού (το βιβλίο επίσης παρέχει πρόσβαση σε ακουστικές ασκήσεις χαλάρωσης από το Mindfulness).

Η Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, CPsychol, ASFBPsS είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου King's College London, με εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία, ψυχοθεραπεία και τη νευροψυχολογία σε ενήλικες και παιδιά. Επίσης η ίδια είναι εγγεγραμμένη πραγματογνώμων σε Ελληνικά δικαστήρια και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Η εμπειρία της ως κλινική και ερευνητική ψυχολόγος, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα, την οδήγησε στην βράβευση της επιστημονική της έρευνας και σε δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2011 εκλέχθηκε Associate Fellow της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, ένας τιμητικός τίτλος που δίνεται για την συνεισφορά ενός επιστήμονα στην ψυχολογία.

Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2019, Σελίδες: 174, ISBN 978-618-80205-5-9
*Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Brain Matters Institute.