Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη, Γυναίκες στην οικονομία από τη σειρά "Μικρές Εισαγωγές".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών
Κάλλια Καμπουρίδου, επιχειρηματίας
Αντιγόνη Λυμπεράκη, συγγραφέας του βιβλίου, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τι θα πει ισότητα στην εργασία και γιατί έχει σηµασία να εργάζονται οι γυναίκες; Η εργασία επηρεάζει µόνο τη δική τους ελευθερία και ανεξαρτησία ή ενδιαφέρει το σύνολο της οικονοµίας και της κοινωνίας; Είναι αυτό το θέµα τελειωµένο και εµείς στην Ελλάδα απλώς έχουµε καθυστερήσει; Ή µήπως απαιτείται ένα τρίτο µεγάλο κύµα αλλαγών για να σπάσει επιτέλους η γυάλινη οροφή; Το µικρό αυτό βιβλίο προσεγγίζει τα µεγάλα αυτά ερωτήµατα εναλλάσσοντας διεθνές και εθνικό σηµείο θέασης.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Αντιγόνη Λυµπεράκη είναι φεµινίστρια οικονοµολόγος, καθηγήτρια στο Πάντειο. Έχει επίσης διδάξει στη Βρετανία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Σπούδασε στην  Αθήνα και στο  Sussex (Institute of Development Studies). Η έρευνά της εξετάζει πώς οι επιλογές των ατόµων επηρεάζουν τη µεγάλη εικόνα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο φύλο, τη µετανάστευση και τη γήρανση. Το 2015 εκλέχθηκε βουλευτής µε το Ποτάµι στη Β΄ Αθηνών.