Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Λιβάνη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Expansion Chronicles: Αναγέννηση, του Αργύρη Σ. Μάρδα.

Την παρουσίαση συμπληρώνει η ηθοποιός Μέλπω Κωστή και πλήθος επώνυμων καλεσμένων που θα μιλήσουν για το βιβλίο, την αυτογνωσία και την προσωπική Αναγέννηση.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τη τραγουδίστρια και ψυχολόγο, Γιάννα Φαφαλιού.  

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια προφητεία και μια ψυχοσωματική ασθένεια φέρνουν τον Αργύρη στο κρεβάτι του νοσοκομείου να παλεύει για τη ζωή του. Αντιμέτωπος με τις φοβίες του, τον εγωισμό του, τον ίδιο του τον εαυτό, θα αφήσει την τελευταία πνοή της παλιάς του ζωής, για να του προσφερθεί μια νέα, γεμάτη περιπέτειες, μυστήριο, ενέργειες και αγγέλους. Θα του αποκαλυφθεί ένας παράλληλος κόσμος που μέσα του κρύβει μια νέα θεραπεία, η οποία μπορεί και να απελευθερώσει τα τοξικά του συναισθήματα και να γιατρέψει το κουρασμένο σώμα του. Για να τη βρει όμως, χρειάζεται να ζήσει ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στα βάθη της ψυχής του, αντιμέτωπος με τον φόβο, τη μοναξιά και την απογοήτευση και με μόνο εφόδιο μια περίεργη, τυφλή εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τις φοβίες του; Να αγαπήσει τον εαυτό του και τους ανθρώπους γύρω του; Θα καταφέρει να βρει το μυστικό που θα τον οδηγήσει στη νέα θεραπεία; Το Expansion Chronicles - Αναγέννηση είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας. Ακολουθούν το Expansion Chronicles - Συστράτευση και το Expansion Chronicles - Νέος Κόσμος. Στην Αναγέννηση, ο Αργύρης Σ. Μάρδας αναλύει την πρώτη φάση του οράματός του για μια νέα ανθρωπότητα, η οποία, απελευθερωμένη από την τοξικότητά της, οδηγείται σε έναν νέο πολιτισμό που ορίζεται από την ανιδιοτελή αγάπη και αποδοχή. Ξεκινάει με το ταξίδι της συγκρότησης του Ενός, του πρώτου απελευθερωμένου ατόμου. Με μια ρεαλιστική ματιά στον ψυχισμό του σύγχρονου ανθρώπου, που είναι αποκομμένος από το πνεύμα του, ανακαλύπτει μαζί του τον δρόμο προς τη λύτρωσή του, τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις που συναντά, αλλά και τις αλλαγές που βιώνει στον κόσμο γύρω του, όταν γνωρίζει τις ανεξάντλητες δυνατότητές του. Μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό, προσωπικό ταξίδι Αναγέννησης, θυμίζοντάς μας αλήθειες και αρετές που είναι κρυμμένες στο ελληνικό πνεύμα, ξεχασμένες μέσα στους αιώνες.

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Αργύρης Μάρδας -Στραβελάκης είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της καινοτομικής μεθόδου Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης και Επίτευξης Στόχων, Expansion Method, πρώην πρόεδρος του ICEM και δημιουργός της ενεργειακής δονητικής θεραπείας Vibrative Expansion (Δονητική Διεύρυνση). Είναι Συγγραφέας, Εισηγητής, Θεραπευτής.

Διευθύνει την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία ΡΟΗ, το κέντρο εκπαίδευσης και προσφοράς υπηρεσιών της μεθόδου Expansion, Human Evolution Center (Κέντρο Ανθρώπινης Εξέλιξης), το εξειδικευμένο κέντρο Δημοσίων Σχέσεων για συγγραφείς και εκδόσεις, Publin και το site πώλησης προϊόντων της Expansion Method, Frilie. Έχει εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Expansion Chronicles: Αναγέννηση, από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Από το 2009 ταξιδεύει στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο μεταδίδοντας τη απελευθερωτική γνώση της Expansion Method. Είναι επικεφαλής της Επιστημονικής ομάδας της συντονίζοντας Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Ολιστικούς και Συμπληρωματικούς θεραπευτές, Life Coach, NLP coach κ.α. Έχει έντονη φιλανθρωπική δράση με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΡΟΗ με συνεργασίες όπως: ΕΛΠΙΔΑ,  ΚΕΦΙ (Σύλλογος φίλων καρκινοπαθών Αθήνας), Χαμόγελο του Παιδιού και άλλα ιδρύματα και οργανώσεις.

Το 2016 βραβεύθηκε από τον ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την ΕΛΠΙΔΑ με το Μετάλλιο του Υποστηρικτή για την συνεισφορά του στη συναισθηματική αποφόρτιση ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο.

Bio | Γεννήθηκε το 1977 με ένα ιδιαίτερο χάρισμα, να μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ανθρώπους που έρχεται σε επαφή και να βλέπει την πηγή των προβλημάτων και την ενδεχόμενη λύση τους. Αποφασίζει να σπουδάσει Ψηφιακό Κινηματογράφο και σεναριογραφία, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να κατανοήσει το χάρισμά του και να το εκφράσει. Τον συνεπαίρνει η δημιουργία πραγματικών χαρακτήρων, η αριστοτελική δόμηση της προσωπικότητας, ο ρόλος της παιδικής ηλικίας στην διαμόρφωσή της. Έτσι, αρχίζει να βυθίζεται στον κόσμο της αυτογνωσίας, της ανάλυσης και της αναζήτησης της Αλήθειας.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξε η οικογένειά του, και πιο συγκεκριμένα η μητέρα του, Ευφροσύνη Μάρδα, μια από τις πρώτες Ρεφλεξολόγους στην Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Συλλόγου Ρεφλεξολόγων ICR, του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου Ρεφλεξολόγων RIEN και των δύο ελληνικών. Η σχέση του με τον δημιουργό του Reconnection® και Reconnective Healing® Eric Pearl τον βοήθησε να ανοίξουν οι θεραπευτικές του ικανότητες, με την Παθολόγο, Ομοιοπαθητικό Όλγα Δελικάρη και την φιλόλογο Ναυσικάς Ρωμαίου να δομήσει μια σταθερή και τρισδιάστατη φιλοσοφική άποψη και τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Κωστόπουλο που συνέβαλε στην δημιουργία της Expansion Method ως μέντορας. Συνεργάσθηκε με γνωστούς ηθοποιούς όπως τον Μιχάλη Γιαννάτο, Παύλο Κοντογιαννίδη, έγραψε σκηνοθέτησε και παρουσίασε για 11 χρόνια stand up comedy παραστάσεις αλλά και πολλά θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Αθηναϊκή σκηνή.

Μετά από μια σοβαρή ψυχοσωματική ασθένεια το 2009 αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να λύνει άμεσα τα συναισθηματικά προβλήματά του. Δημιούργησε την Expansion Method συνδυάζοντας εύχρηστα και αποτελεσματικά εργαλεία κάθε θεραπευτικής ειδικότητας. Από το 2009 μέχρι το 2014, μαζί με την ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια Γεωργία Χατζηνικολάου και την Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach, Γιάννα Φαφαλιού, πραγματοποίησε αυτοχρηματοδοτούμενη έρευνα για την στάθμιση των ευεργετικών αποτελέσματα της μεθόδου. Το 2014 συμμετείχε στο μεγαλύτερο παγκοσμίως start up accelerator Founders Institude και άρχισε να δημιουργεί σταθερές βάσεις στην μέθοδό του.

Διευθύνει: την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία ΡΟΗ, το κέντρο εκπαίδευσης και προσφοράς υπηρεσιών της μεθόδου, Human Evolution Center (Κέντρο Ανθρώπινης Εξέλιξης), της εταιρίας εξειδικευμένο κέντρο Δημοσίων Σχέσεων για συγγραφείς, Publin και το site πώλησης προϊόντων της Expansion Method, Frilie.

Τον Ιούνιο του 2017, έκδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Expansion Chronicles: Αναγέννηση από τις εκδόσεις Λιβάνη, το πρώτο βιβλίο μυθοπλασίας της σειράς Expansion Chronicles, βασισμένο πάνω στη δημιουργία της μεθόδου, ολοκληρώνοντας έτσι το όνειρο ζωής του, να κατανοήσει τον εαυτό του και να παρουσιάσει το έργο του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για την προώθηση του βιβλίου και των σεμιναρίων του.

Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας και την Ιατρό και Καθηγήτρια Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα για την διεξαγωγή έρευνας για τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ψυχολογικής αποφόρτισης σε γυναίκες με μαστολογικά προβλήματα με την εποπτεία της Διεθνούς Εταιρεία Μαστολογίας (SIS), με τον Δρ. Θάνο Κριεμάδη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που διδάσκει Στρατηγικό Σχεδιασμό, Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία για την ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαλείων Coaching για επιχειρήσεις που προσφέρει η Expansion Method, και με την εταιρία Science View και τον κ. Μενέλαο Σωτηρίου για την παρουσίαση και προώθηση της συναισθηματικής αποφόρτισης στην Ευρώπη για την βελτίωση των ποσοστών ανεργίας στους ανέργους.

Αναλυτικά:

Χαρισματικός εισηγητής, συγγραφέας και επιχειρηματίας.

Είναι ο εμπνευστής της καινοτομικής ψυχολογικής μεθόδου Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης και Επίτευξης Στόχων, Expansion Method και δημιουργός της ενεργειακής δονητικής θεραπείας, Δονητικής Διεύρυνσης (Vibrative Expansion).

Θεατρική Εμπειρία

Έχει παρουσιάσει πάνω από 10 παραγωγές (1200 παραστάσεις) στην Αθηναϊκή σκηνή από το 2001 ως συγγραφέας, σκηνοθέτης ή παρουσιαστής. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση (παραγωγή-υπεύθυνος κοινού και καλεσμένων) στον Alpha, Star και Channel 9 σε συνεργασία με την Άντζυ Νομικού, Δημόσιες Σχέσεις. Έχει γράψει 2 πρωτότυπα θεατρικά έργα: Ελευθερία: The Interactive theater project (2003, Θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία δική του, με την Τατιάνα Περιστέρη και τον ίδιο), Lylin’s Connected (2012, Θέατρο Βικτώρια, σε κείμενα δικά του και σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου).

Stand Up Comedy

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Μιχάλης Γιαννάτος, Παύλος Κοντογιαννίδης κ.α.

Έχει κάνει παραγωγή, γράψει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει τις παρακάτω παραστάσεις:

2001 | Group Therapy, The Stand Up Comedy Show (Θέατρο Coronet)

2002 | Freedom, The Stand Up Comedy Show (Art & Tech, Πλατεία Μοναστηράκι)

2003 | Woman Stories, (Θέατρο Τόπος Αλλού)

2004-9 | The Stand Up Comedy and Karaoke Show (Daze Event Store και σε όλη την Ελλάδα)

2007 | 30, The Stand Up Comedy Show (Vitrine Club)

2009 | Oikologia, (Mad club, Γκάζι)

Μουσική

Έχει συνεργαστεί με τον Stereo Mike στον δίσκο Exelixi, τον Χρήστο Πανοηλία, τον μουσικό Παναγιώτη Μπίρμπο το γκρούπ ΟΚ και άλλους. Έχει γράψει το θεραπευτικό τραγούδι «Ενα μινοράκι» που ερμήνευσε η Γιάννα Φαφαλιού, που συνδυάζει affirmations με θεραπευτικές συχνότητες βασισμένο στην τεχνολογία της Expansion Method.

Σεμινάρια – Εκπαιδεύσεις

Έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τις παρακάτω εκπαιδεύσεις – σεμινάρια:

Expansion Method Personal Use

Expansion Method Therapist Diploma

Expansion Method Consultant Diploma

Expansion Workshop

Δονητική Διεύρυνση, Προσωπική Χρήση

Δονητική Διεύρυνση, Επαγγελματική Χρήση

Retake Your Power

The Body, Συναισθηματική αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου σώματος και των ασθενειών του.

Αποκωδικοποίηση Ηλεκτρομαγνητικών Αστρικών Όγκων

Ανώτερη Επικοινωνία

Artist Empowerment Masterclass

Φιλανθρωπική Δράση

Έχει συνεργαστεί και έχει οργανώσει την προσφορά ψυχολογικής και πνευματικής βοήθειας στον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, ΚΕΦΙ, Αντικαρκινικός Σύλλογος Αθηνών, ΕΛΠΙΔΑ, Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Έχει προσφέρει, μέσω των φιλανθρωπικών του δράσεων της ΡΟΗ ΑμΚΕ, πάνω από 200 δωρεάν θεραπευτικές εφαρμογές της μεθόδου σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

Συνεργασίες – Βραβεύσεις

Έχει συνεργαστεί με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνική Μαστολογική Εταιρία και την Κυρία Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, με το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη όπου βραβεύτηκε με τον μετάλλιο του Υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2016.

Personal Experience | Η μέθοδος δημιουργήθηκε από την δική μου ανάγκη να απελευθερωθώ από οτι με περιόριζε. Ήταν για εμένα μονόδρομος γιατί μια ασθένεια με έκανε να αφοσιωθώ στην δική μου υγεία. Έκπληκτος διαπίστωνα τα αδιανόητα οφέλη του συλλογισμού μου που δημιούργησαν σήμερα έναν άκρως υγιές σώμα! Ταυτόχρονα όμως διαπίστωνα οτι όσο απελευθέρωνα τους περιορισμούς μου, τόσο περισσότερη δύναμη είχα στα χέρια μου για να δημιουργήσω, να εκφράσω και να ζήσω. Είμαι ευγνώμων για το χάρισμά μου και για την δυνατότητα που μου δόθηκε να αναγεννηθώ. Νιώθω την ευθύνη και με χαρά την αναλαμβάνω, να παρουσιάσω δηλαδή, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τον τρόπο για να ζήσουν μια πραγματικά Ελεύθερη ζωή.