Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Οι εκδόσεις Βιβλιόφωνο και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Σιωπηλές Σκιές της Έλενας Αρτζανίδου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώτα Φώτου συγγραφέας, Αντρέας Καρακίτσιος καθηγητής παιδικής λογοτεχνίας στο ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ.

Ο διακεκριμένος Έλληνας ιστορικός Τέχνης Jakob Ιακωβίδης, γεννημένος στη Γερμανία, καλείται απ’ το διευθυντή του Μουσείου Τέχνης Stuttgart Mitte να εξετάσει και να επιβεβαιώσει την ταυτότητα ενός πίνακα, που όλα δείχνουν πως ανήκει στον Μονέ.

Η διαδρομή της αναζήτησης θα κάνει παλιές πληγές να αιμορραγήσουν και θα ελευθερώσει τις σκιές της ψυχής του λαμπρού επιστήμονα που παρέμεναν κρυμμένες.
Το πέπλο του μυστηρίου θα τον φέρει κοντά στη Γερμανίδα ιστορικό Τέχνης Pia Seller, που παλεύει με τις δικές της σκιές. Μαζί θ’ αγωνιστούν για να ξεπεράσουν όσα τους πονούν και ταυτόχρονα τους ενώνουν.
Παράλληλα, σ’ ένα άλλο Ίδρυμα Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, η Μαρκέλα μόλις ξεκινά την καριέρα της στο μουσείο και καλείται να επουλώσει τις δικές της πληγές και να λύσει το γρίφο ενός σκοτεινού πίνακα.
Στουτγάρδη-Θεσσαλονίκη-Παρίσι, εκεί όπου οι τρεις τους θ’ ανταμώσουν, ο καθένας απ’ την πλευρά του θα ζήσει τον πόνο, τον έρωτα, την προδοσία, κουβαλώντας διαφορετικά μυστικά, που μόνο σαν αποκαλυφθούν, οι σκιές θα μείνουν πίσω.

Μια ιστορία που προχωρά αναδεικνύοντας πτυχές του εμπρεσιονισμού και ταυτόχρονα φωτίζει τα άδυτα των ψυχών απλών και διακεκριμένων ανθρώπων, που πονούν, γελούν, χωρίζουν, ανακαλύπτουν, ονειροπολούν, πεθαίνουν και συνεχίζουν την ιστορία της ζωής.