Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Περσείδες παρουσιάζουν στον Παιδικό ΙΑΝΟ το βιβλίο Tα ξαδελφάκια του χρόνου της Έλενας Δοριάκη.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 3 ετών και άνω

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Tα ξαδελφάκια του χρόνου είναι ένα βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Συναντούμε του μήνες, τις εποχές και μαθαίνουμε από ποια έθιμα, ποιες γιορτές και παραδόσεις συνοδεύονται. Πληροφορίες για τις αλλαγές που γίνονται στη φύση ανάλογα την εποχή που διανύουμε παρουσιάζονται με απλουστευμένο τρόπο άλλοτε με ρίμες και άλλοτε με πεζό λόγο αλλά  και εύστοχη εικονογράφηση. Το βιβλίο μπορεί να γίνει ένας καλός βοηθός για ευχάριστη αποστήθιση σημαντικών γεγονότων που τα παιδιά διδάσκονται καθ’ όλη τη σχολική διάρκεια του έτους. Επίσης περιλαμβάνει cd με την αφήγηση και εκπαιδευτικά τραγούδια, τα οποία αναδεικνύουν την ελληνική παραδοσιακή μουσική αφού συνοδεύονται κυρίως από ακούσματα νησιώτικου λαούτου, μαντολίνου και θιαμπολιού. Τέλος, μπορεί άνετα να ερμηνευθεί με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο σε μια σχολική εορτή, ένα παιδικό εργαστήρι ή σε οποιαδήποτε παρέα μικρών παιδιών. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένα υπέροχο θεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται στο υλικό του βιβλίου και αναπαρίσταται με κουκλοθέατρο, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν  εικαστικές κούκλες νέας κατασκευαστικής τεχνικής.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1986. Μεγάλωσε σε ένα υπέροχο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, την περιοχή Καράβολα, όνομα παρμένο από τον πατέρα της γιαγιάς της, Εμμανουήλ Παύλου που έφτασε από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας  στην Κρήτη το 1922.
Με πάθος για τα ταξίδια σε ηλικία μόλις 18 ετών ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη ως ιπτάμενη συνοδός. Το 2009 αποφοίτησε από τη σχολή Ιατρικής Πληροφορικής. Με μεγάλη αγάπη για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία ήταν όνειρο ζωής να σπουδάσει σε αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο. Το 2013 εισήχθει στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης στο Πρόγραμμα μουσικών σπουδών. Παράλληλα με τη φοίτηση της στην ακαδημία, της δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσει ραδιοφωνική εκπομπή ψυχαγωγικού-ενημερωτικού ενδιαφέροντος την οποία διατηρεί εώς και σήμερα με την συμπαραγωγό της  Φλουρή Γαρυφαλλιά. Επίσης συνθέτει μουσική για παιδικά τραγούδια και συμμετέχει σε προγράμματα μουσικοκινητικής δράσης.  Ξεκίνησε να αποτυπώνει τις σκέψεις της σε τετράστιχα σε ηλικία μόλις 12 ετών. Μαντινάδες, ποιήματα, ιστορίες φαντασίας γέμιζαν ολοένα και περισσότερο το συγγραφικό της έργο. Όμως αυτό που την κέρδισε ήταν κυρίως η συγγραφή για τα παιδιά. Έργα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και πολλά παραμύθια γράφηκαν από εκείνη εμπνευσμένα από κάθε ερέθισμα που της δόθηκε από τη ζωή. Σε ηλικία 30 ετών, ούσα πλέον μητέρα τριών παιδιών, διαπίστωσε και μέσα από εκείνα ότι η μουσική είναι από τα ωραιότερα μέσα να ταξιδεύει ένα παιδί στη γνώση και να την κατακτά!  Έχοντας λοιπόν για φίλους καλούς την αγάπη, τις νότες και τις λέξεις δημιούργησε το πρώτο της μουσικο-εκπαιδευτικό παιδικό βιβλίο «Τα ξαδελφάκια του χρόνου», το οποίο εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017. «Η Μπανανολιχούδα του Νότου» καθώς και  ο «Ο Αβραάμ Γουρουνάκης κι ο μπαμπάς καπετάνιος» είναι δύο από τα έργα της που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.