Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε. παρουσιάζουν στον ΙΑΝO το βιβλίο της Έλενας Παπαϊωάννου, Η τέχνη της αναπνοής.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ζηνοβία Σαπουνά.

Λίγα λόγια για το βιβλιο:

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα της αυτοΐασης, εφόσον του δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Από την αρχή της εμφάνισης μας , μάς δόθηκε η δυνατότητα της  ελεύθερης επιλογής· το πώς θα την χρησιμοποιήσουμε είναι η δική μας ευθύνη. Για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος μας, πρέπει  καταρχάς να την αναγνωρίσουμε και να εφοδιαστούμε με την απαραίτητη γνώση, η οποία θα μας οδηγήσει στην συνειδητοποίηση της δικής μας εσωτερικής δύναμης.

Η αναπνοή είναι ο συνδετικός κρίκος με την ζωή και, ως εκ τούτου, καθοριστικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία. Η αξία της αναπνοής, όσον αφορά την υγεία και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, αναγνωρίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν και αποτυπώθηκε σε συστήματα, φιλοσοφίες και στην γενικότερη κουλτούρα των προγόνων μας. Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να επαληθεύσουν την αρχαία γνώση και να επιβεβαιώσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της σωστής αναπνοής.

Οι ασκήσεις αναπνοής που περιγράφονται στο βιβλίο είναι προϊόν μελέτης της αρχαίας γνώσης και των τελευταίων επιστημονικών ανακαλύψεων.

Η αναπνοή είναι το ξεκίνημα της ζωής! Με την πρώτη μας ανάσα αντικρίζουμε αυτό τον κόσμο, στην πορεία, ακολουθώντας συνειδητά τον ρυθμό της, συντονιζόμαστε με τη συμπαντική αρμονία και την εσωτερική μας αλήθεια.

Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ασθενούμε, να γερνάμε και να υποφέρουμε, αλλά για να ζούμε με υγεία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Έλενα Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα της Υβόννης και του Μανώλη.

Έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία στον κόσμο της μόδας και του εμπορίου, αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης υγείας και σπούδασε στην Ιρλανδία και στο κέντρο Buteyko της Ρωσίας, από όπου πήρε το πτυχίο της ως εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής. Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί ανοιχτές ομιλίες ενημερώνοντας και βοηθώντας ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και αθλητές, καθώς και η ίδια έχει δυναμική  παρουσία στον αθλητικό κόσμο.

Έκανε το ντεμπούτο της στον συγγραφικό κόσμο με το παιδικό βιβλίο που έχει τίτλο «Το μυστικό της αναπνοής και ο Θησέας». Αυτό είναι το δεύτερο έργο της και περιλαμβάνει τεχνικές για την εκμάθηση της σωστής αναπνοής.

Η αναπνοή είναι ο κρίκος που μας συνδέει με τη ζωή.

Η αναπνοή μας είναι η δική μας αλήθεια, φανερώνει τα συναισθήματά μας και κάνει εμφανές αυτό που ο νους δεν μπορεί να συλλάβει.