Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 73
 

Μετά την επιτυχημένη σειρά εργαστηρίων των προηγούμενων ετών, σας προσκαλούμε στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ να έρθετε και να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Κατερίνα Τζαβάρα και το πρόγραμμα των εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής για μικρά παιδιά.

Η έννοια της δημιουργικής γραφής στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία συνδέεται με τη δημιουργική έκφραση μέσα από τον προφορικό λόγο, την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, και την προσέγγιση κειμένων παιδικής λογοτεχνίας μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική γνωριμία τεχνικών επεξεργασίας του λόγου.

Τι θα κάνουμε
Θα διαβάζουμε κάθε φορά ένα βιβλίο ή ένα ποίημα
Θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα διαφορετικά είδη γραπτού λόγου
Θα παίζουμε με τις λέξεις και θα φτιάχνουμε τις δικές μας μικρές ιστορίες
Θα ακούμε μουσική, θα «μπαίνουμε μέσα» σε πίνακες ζωγραφικής και θα περιγράφουμε προφορικά και σχεδιαστικά τα συναισθήματα και τις κινήσεις μας
Θα παίζουμε παιχνίδια θεατρικής έκφρασης και καλλιέργειας των δεξιοτήτων προφορικού λόγου
Θα εικονογραφούμε με διάφορες τεχνικές γνωστά κείμενα παιδικής λογοτεχνίας αλλά και τις δικές μας, πρωτότυπες ιστορίες!
Θα κάνουμε καινούργιους φίλους

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά Νηπιαγωγείου (από 5,5 ετών), Α΄ και Β΄ Δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη. Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν σε 2 κύκλους (Οκτώβριο-Δεκέμβριο και Ιανουάριο – Μάρτιο) κάθε δεύτερη Τρίτη το απόγευμα 18.00-19.30 μμ.
Μητροπόλεως 73, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310268682,
Ε: mitropoleos@ianos.gr

Επιστημονικός σχεδιασμός-Υλοποίηση
Κατερίνα Τζαβάρα Εκπαιδευτικός MSc- Συγγραφέας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Κατερίνα Τζαβάρα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και του Διδασκαλείου Α.Π.Θ. με σπουδές πιάνου και αγγλικής γλώσσας. Έχει ειδικευθεί στη μέθοδο Montessori, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της Φυσικής Δραστηριότητας και Ποιότητας Ζωής για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και Πιστοποιητικό Κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. Είναι υπεύθυνη επιστημονικού σχεδιασμού και υλοποίησης επιμορφωτικών εργαστηρίων διδακτικής μεθοδολογίας της Τέχνης και της δημιουργικής γραφής στο σχολείο για εκπαιδευτικούς, γονείς και σπουδαστές.
Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Έχουν εκδοθεί 24 βιβλία της από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά blogs και ηλεκτρονικά περιοδικά ποικίλης ύλης.

Λέσχη Δημιουργικής Γραφής στον Παιδικό Ιανό
(πρόγραμμα φθινοπώρου 2019)
Κάθε δεύτερη Τρίτη

Οκτώβριος
29 /10
Νοέμβριος
12/11 και 26/11
Δεκέμβριος
10/12 και 17/12