Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

SONATAL. ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ
Μια νέα οπτική στην προγεννητική αγωγή εξαπλώνεται στην πόλη!
Η μουσικοπαιδαγωγός Δαβόρα Ευδοξία, έρχεται στον ΙΑΝΟ να μυήσει τις μέλλουσες μανούλες, στις μαγικές δυνάμεις της μουσικής μέσα από τη μέθοδο Sonatal!
Γνωρίζουμε ότι η ανθρώπινη ύπαρξη από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, έχει νοητικά βιώματα, αισθητηριακές αντιλήψεις, συνείδηση και μνήμη.
Το έμβρυο έχει αφή... Έχει γεύση... Έχει μνήμη... Αλλά προπαντός ακούει, επικοινωνώντας έτσι με το εξωμήτριο περιβάλλον!

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της μουσικής και της φωνής της μητέρας, της οποίας το έμβρυο είναι σε θέση να αντιληφθεί μόλις από την 17η εβδομάδα της κύησης, η μέθοδος Sonatal, συμβάλλει στην σύναψη πολλαπλών νευρωνικών συνδέσεων του εγκεφάλου του εμβρύου, την τόνωση της κινητικής δραστηριότητας, ενδυνάμωση του αναπνευστικού του συστήματος και τις αρχές της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης του. Βοηθoύμε στην βελτιστοποίηση της υγείας και της διάθεσης της ίδιας της μητέρας και την προετοιμασία της για τον τοκετό, την καλύτερη επικοινωνία της με το μωράκι της ξεκινώντας μέσα από την κοιλιά, αλλά και την ανατροφή ενός υγιούς παιδιού. Η δυναμική της φωνής της μητέρας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη διαδικασία βελτιστοποίησης της προγεννητικής ανάπτυξης του εμβρύου, αφού το αυτί είναι ο επικρατέστερος προμηθευτής αισθητήριας ενέργειας στον εγκέφαλο. Παίζει σημαντικό ρόλο στη δόμηση του εγκεφάλου καθώς οι ακουστικές εμπειρίες του εμβρύου αποτελούν το κυριότερο ερέθισμα για την εγκεφαλική του ανάπτυξη.

Δεδομένου ότι σε κάθε εβδομάδα κύησης αναπτύσσονται διαφορετικά όργανα κ διαφορετικές δεξιότητες στο έμβρυο, αλλά και οι ανάγκες της μητέρας είναι πιο αυξημένες, σας περιμένουμε σε τρεις μοναδικές συναντήσεις με αναπνευστικές, φωνητικές, βιορυθμικές, κινητικές, απτικές και ομιλητικές ασκήσεις, πολύ τραγούδι αλλά και χορό.
Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων με e-mailστο www.sonatal.gr

Βιογραφικό

Η μουσικοπαιδαγωγός Ευδοξία Δαβόρα, έχει ολοκληρώσει σπουδές θεωρητικών της Ευρωπαϊκής μουσικής, είναι πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής και πιάνου και εμπειροτέχνης στο όργανο του ταμπουρά και το σαξόφωνο, έκανε μετεκπαίδευση στη Μέθοδο "Sonatal & Intoning", του Ιδρύματος Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, του επιστημονικού Κέντρου Υγείας των παίδων PAIE της Μόσχας.
Επι σειρά ετών εργάστηκε ως μουσικοπαιδαγωγός σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κεντρική Μακεδονία. Καθώς επίσης ως καθηγήτρια ανωτέρων θεωρητικών σε ωδεία της Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε στο τμήμα του Enrollment της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ως ομαδάρχης και ως διοικητικό στέλεχος στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Σχολής.
Διετέλεσε μαέστρος σε παιδικές χορωδίες και χορωδίες ενηλίκων κάθως και σε φιλαρμονικές μπάντες.
Τέλος εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής, στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του Ομίλου βιωματικής εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Σήμερα εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια στη μέθοδο Sonatal (μία εκ των δύο πιστοποιημένων στη μέθοδο για την Ελλάδα), η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

 
: Russ Freeman - Art Pepper Quartet / Tickle Toe