Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Oι Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα του Φώτη Γιάντσιου με τίτλο Ο Ευκλείδης και τα 7 Θαύματα του κόσμου, το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Λύσε τον γρίφο».

Μετά το τέλος του περσινού του ταξιδιού στον χρόνο, ο Ευκλείδης περιμένει με λαχτάρα την ευκαιρία για μια ακόμα περιπέτεια. Και η ευκαιρία αυτή θα έρθει όταν σε μια επίσκεψη με την οικογένειά του σε ένα θρυλικό μουσείο, ανακαλύψει κάτι. Ένα μήνυμα... Ένα μήνυμα από το παρελθόν, που τον καλεί ξανά κοντά του. Μια έκκληση για βοήθεια! Με συντροφιά την αγαπημένη του φίλη, τη Σατέτ, ο Ευκλείδης ρίχνεται ξανά στη δίνη της περιπέτειας, σε μια ξέφρενη δοκιμασία απέναντι στον χρόνο, καθώς προσπαθεί να σώσει τα μαγικά 7 Θαύματα του Κόσμου από την καταστροφή.

Ένα μυθιστόρημα που θα συναρπάσει αλλά και θα προκαλέσει τους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, καθώς θα τους ταξιδέψει, συντροφιά με τους πρωταγωνιστές του, σε θρυλικές πόλεις του παρελθόντος, γνωρίζοντάς τους τα υπέροχα έργα τέχνης που η φήμη τους έμεινε αναλλοίωτη μέσα στους αιώνες. Με μοναδική εικονογράφηση από την Άννα Καρνή, που ζωντανεύει τα θρυλικά 7 Θαύματα στις σελίδες, οι αναγνώστες θα βουτήξουν μέσα στον κόσμο του Ευκλείδη, βλέποντας μπροστά τους τα θαυμαστά αριστουργήματα, νοιώθοντας την αγωνία των πρωταγωνιστών στην ξέφρενη πορεία τους κόντρα στον χρόνο και λύνοντας μαζί τους τα αινίγματα και τους γρίφους που στέκονται εμπόδιά τους.

Θα καταφέρουν να σώσουν τα μεγάλα αριστουργήματα από τα σχέδια του μυστηριώδους ζωγράφου; Θα μπορέσουν να λύσουν τα αινίγματα πριν να είναι πολύ αργά; Ανακαλύψτε τις απαντήσεις στις σελίδες του «Ευκλείδη»!

Ο συγγραφέας Φώτης Γιάντσιος είναι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.Ο «Ευκλείδης και τα 7 Θαύματα του Κόσμου» είναι το τρίτο του βιβλίο.