Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Παπαζήση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Η περιπέτεια της μεταρρύθμισης στην Υγεία και την Ιατρική περίθαλψη των Γιάννη Κυριόπουλου και Τάσου Τέλλογλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ξενοφών Κοντιάδης καθ. Συνταγματικού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου

Γιάννης Παλαιολόγος δημοσιογράφος, εφημερίδα «Η Καθημερινή»

Γιάννης Τούντας καθ. Κοινωνικής Ιατρικής ΕΚΠΑ

Πάνος Τσακλόγλου καθ. Οικονομικών Οικονομικού ΕΚΠΑ

Θα συντονίσει ο Τάσος Τέλλογλου. Σχολιάζει ο Γιάννης Κυριόπουλος.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η συζήτηση με έναν ειδικό επιστήμονα, γνώστη των συστημάτων υγείας, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του υγειονομικού τομέα, τις επιτυχίες και τις αστοχίες της δεν μπορεί παρά να είναι εξόχως ενδιαφέρουσα. Ενέχει επίσης μια ενδιαφέρουσα δυσκολία και συνάμα αποτελεί μια πρόκληση. Η ελκυστικότητα αυτής της συζήτησης από την πλευρά ενός δημοσιογράφου είναι να «αποκωδικοποιήσει» τη, δυσνόητη στο ευρύ κοινό, τεχνική και επιστημονική γλώσσα σε έναν τεκμηριωμένο κοινωνικό και πολιτικό λόγο.

Αυτό προσφέρει την ευκαιρία σε μια επιστημονική προσέγγιση να δοκιμαστεί υπό την οπτική της κοινής γνώμης και, επιπλέον, εξοικειώνει το κοινό με τον λόγο της επιστημονικής προσέγγισης. Ταυτόχρονα, τον μετασχηματίζει σε κοινωνική και πολιτική θέση προκειμένου να κινητοποιήσει πολίτες και πολιτικούς για την κατανόηση της πολυπλοκότητας των υγειονομικών μεταρρυθμίσεων και να συμβάλλει στις αναγκαίες, για τη βελτίωση του συστήματος υγείας, διαρθρωτικές αλλαγές.