Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει την εικαστική έκθεση του Γιάννη Βούρου με τίτλο Περίεργα πρόσωπα & άλλες περιπέτειες.

Διάρκεια έκθεσης: 19/4/2018 έως 05/05/2018

«Τα πάνω κάτω»
(Συμβουλές σε δόκιμο ζωγράφο)

Βάλε στις σάρκες πράσινο, όχι λαχανί. Του πεύκου.
Όχι, όχι, βγάλ' το. Οι σάρκες θέλουν κάτι πιο ψυχρό. Δοκίμασε μπλε. Ρε συ αυτό είναι τιρκουάζ. Κάτι πιο βαθύ και σκούρο θέλω. Ούτε το όριεντ μπλου. Κάτι πιο σκοτεινό. Μπράβο το βρήκες. Το ατζούλ ντε Προύσια. Τέλεια.
Ωραία. Τελειώσαμε με το κεντρικό θέμα.
Πάμε τώρα στα συμπαραμαρτούμενα. Πολλοί τα υποτιμούν. Εγώ αντίθετα πιστεύω πως τα μπακγκράουντ είναι το σπουδαιότερο. Είναι εφαλτήριο, για να πετάξουν έξω από το κάδρο, το θέμα. Θέλω φόντο κόκκινο. Όχι τόσο σκούρο βρε αδερφέ ! Αυτό είναι κάρμινα. Ξάνοιξέ το λίγο, να έρθει προς το βερμιγιόν. Και λίγο άσπρο, κάντο τίντα. Καλούτσικο, δεν τρελαίνομαι κιόλας. Αποφάσισα. Βγάλ' το. Θέλω όραντζ λάιτ. Αυτό είναι ! Το βρήκα επί τέλους: Τέλειο !
Πάμε τώρα στην φορεσιά. Ένας αρρενωπός γουόρριορ πρέπει να φοράει πανοπλία χαρωπή. Όχι από το Χάρος. Από το χαρά.
Ξεκινάμε. Σιέννα νατούρ. Όχι, κάτι πιο τίντα. Ώχρα. Ούτε. Ξάνοιξέ το κι άλλο. Καναρινί.
Αυτό είναι ! Ένας άγριος πολεμιστής με καναρινί πανοπλία.
Σαν Τουίτι!

Ο Γιάννης Βούρος Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και Πολεοδομία στο London School of Economics.
Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών ΒΕ και της ομάδας των φίλων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα πολλών λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων, καθώς και δίσκων μουσικής. Βραβευμένος στον Διεθνή Διαγωνισμό Art and Poverty, Ankara, 2005. Έχει πραγματοποιήσει 17 ατομικές και πάνω από 180 ομαδικές εκθέσεις.

 
: Elvis Presley - How do you think I feel