Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν σε μια διπλή παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Δημόπουλου, Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω! και Η μαγεία του έρωτα το οποίο έχει συγγράψει με τον Γιάννη Λαφαζάνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αισιοδοξία. Ευχαριστώ, θα πάρω!

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο Αισιοδοξία – Ευχαριστώ θα πάρω!. Μια νέα εμπλουτισμένη έκδοση, από τον γνωστό ψυχίατρο Γιώργο Δημόπουλο, ενός βιβλίου που μας δείχνει πώς να είμαστε αισιόδοξοι ακόμα και όταν όλα γύρω μας δεν πάνε καλά. Η αισιοδοξία δεν είναι μια συλλογή στοχασμών γύρω από τη συνηθισμένη φράση «να περνάω καλά». Είναι κάτι πιο βαθύ, αιώνιο κι ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου. Είναι συνυφασμένη με την ευτυχία της ψυχής. Αισιοδοξία σημαίνει να συνεχίζεις εκεί που σταμάτησες χθες, να προχωράς κανονικά με κέφι για ζωή και με ανυπομονησία για τον επόμενο σταθμό, να λες «όλα πάνε καλά» κι ας μη γίνεται τίποτα καλό γύρω σου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  Στο βιβλίο περιλαμβάνεται και ένα κεφάλαιο από τον συγγραφέα-ορθοπαιδικό Γιάννη Λαφαζάνο γύρω από τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες της αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η μαγεία του έρωτα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ

Κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο αυτοβελτίωσης Η μαγεία του έρωτα. Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν γύρω από τον έρωτα. Στα κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται όλα τα είδη του έρωτα μέσα από προσωπικά βιώματα και καθημερινές εμπειρίες και στη συνέχεια ερμηνεύονται επιστημονικά.

Τι είναι έρωτας; Δύσκολη ερώτηση. Είναι σαν να ρωτάς τι είναι Θεός, τι είναι ζωή, τι είναι αγάπη.

Οι φιλόσοφοι λένε ότι είναι η «παγίδα» του Θεού για τη διαιώνιση του είδους. Είναι όλα μαζί ή το σκίρτημα της καρδιάς πριν από τη γνώση; Σίγουρα είναι μια ακατανίκητη, παθιασμένη, ασυγκράτητη, ακαταγώνιστη, ενθουσιώδης, παράφορη, ζωηρή ορμή μεταξύ των φύλων, που σχετίζεται με την επιθυμία να γίνουν ένα.

Στα 43 κεφάλαια αυτού του βιβλίου αναλύονται όλα τα είδη του έρωτα, ενοχικός, πλατωνικός, αγοραίος, εφηβικός, παράφορος, κεραυνοβόλος, θείος, απρόσμενος, και δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τον έρωτα:

• Πού οδηγούν οι παράλληλες σχέσεις;

• Η απιστία γκρεμίζει τον γάμο;

• Το διαδίκτυο ευνοεί τον έρωτα;

• Τι είναι ο ομόφυλος έρωτας;

• Ο έρωτας κοιτάει χρόνια;

• Υπάρχει τέλος στον έρωτα;

Αφεθείτε στη μαγεία του έρωτα. Ο έρωτας αλλάζει τον κόσμο. Ερωτευτείτε όσο είναι καιρός.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή (Μίνωας, 2015). Ακολούθησαν τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;, Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής, Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας, Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια, Ζήσε το σήμερα, Υγρά όνειρα, Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014), Η μαγεία του έρωτα (Μίνωας, 2016). Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Ο Γιάννης Λαφαζάνος γεννήθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στην παιδοορθοπαιδική στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συνέχισε την ειδικότητά του στη χειρουργική ορθοπαιδική και τραυματιολογία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών. Στη συνέχεια εμπλούτισε την ειδίκευσή του στο Νοσοκομείο Homburg της Γερμανίας. Από το 1991 είναι ειδικευμένος γιατρός στη χειρουργική ορθοπαιδική και τραυματιολογία και διατηρεί ιατρείο στο Χαλάνδρι. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε με φιλική συμμετοχή στο βιβλίο του Γ. Δημόπουλου Ζήσε το σήμερα. Κυκλοφορούν τα βιβλία του Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014) και Ανδρική και γυναικεία οστεοπόρωση. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

 

 
: Miles Davis - Airegin