Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τίτλο GAME OVER: Η αλήθεια για την κρίση.

Συμμετέχουν:

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

Για πρώτη φορά ένας από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης αφηγείται εκ των έσω τα συγκλονιστικά γεγονότα της προσφυγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης και της υπογραφής του πρώτου μνημονίου.

«Σε αντίθεση με πλειάδα βιβλίων που γράφτηκαν για την περίοδο αυτή, αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί σύνθεση διηγήσεων άλλων. Είναι τι έζησα – η προσωπική μου μαρτυρία, η δική μου αλήθεια για την κρίση. Προσπάθησα να αποτυπώσω τα γεγονότα με όσο το δυνατόν πιο απλό και συμπυκνωμένο τρόπο, με βάση τις εμπειρίες μου, τις σημειώσεις μου και το αρχείο μου. Ξεκίνησα να γράφω από προσωπική ανάγκη απέναντι στον εαυτό μου και σε μια χούφτα ανθρώπων που, ενώ έδωσαν τα πάντα και κατάφεραν πολλά, λοιδορήθηκαν όσο λίγοι. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα συμβάλει στην κατανόηση μιας κρίσης που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς και στην τόσο αναγκαία σήμερα αυτογνωσία.»
Από τον πρόλογο του συγγραφέα

Πώς βρέθηκε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού; Πώς πάρθηκαν κατόπιν οι μεγάλες αποφάσεις; Ποιες ήταν οι εναλλακτικές, υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις; Γιατί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα είναι ακόμα σε μνημόνιο, η κρίση είναι τόσο οδυνηρή κοινωνικά και η έκβασή της παραμένει αβέβαιη;

Για πρώτη φορά ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές απαντά σε αυτά τα ερωτήματα και αφηγείται άγνωστες συναντήσεις και πτυχές από όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην ελληνική κυβέρνηση, στα ευρωπαϊκά όργανα και αλλού. Πρόκειται για μία προσωπική αφήγηση, γραμμένη με γλώσσα συναρπαστική, που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και θα αποτελέσει μία σημαντική πρωτογενή πηγή πληροφόρησης για μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

 
: Amadou & Mariam - Camions sauvages