Αθήνα - Σταδίου 24
 

Το Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και οι θεραπευτές Σταύρος Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνος Μαθιούδης, Ευριπίδης Γαβράς διοργανώνουν στον ΙΑΝΟ το workshop «H Διαπροσωπική Διάδραση στο «εδώ και τώρα» και στιγμές βιωματικής συνάντησης στον «Αναλυτικό Τρίτο» σε γκρουπ Ομαδικής θεραπείας κατά Irvin Yalom».

Περίληψη του Workshop

Σε αυτό το workshop θα γίνει επίδειξη 1 ώρας του τρόπου αλληλεπίδρασης στο εδώ και τώρα σε ομάδες 8-11 ατόμων με δυο θεραπευτές. Ειδικότερα θα γίνει κατανοητό στους θεατές και βιωματικούς συμμετέχοντες το πώς αλληλεπιδρούν στο ‘εδώ και τώρα’  μεταξύ τους οι δυο συνθεραπευτές ,πώς γίνονται οι εξατομικευμένες παρεμβάσεις σε έναν θεραπευόμενο, σε δυαδική αλληλεπίδραση δυο θεραπευόμενων, καθώς και στην τεχνική παρέμβαση των θεραπευτών στο ‘γκρουπ σαν όλο’.

Οι θεραπευτές θα δώσουν σε χαρτάκι ρόλους που θα υποδυθούν οι βιωματικοί συμμετέχοντες έτσι ώστε να προστατευθούν από την έκθεση σε απόρρητες πληροφορίες ενώ εναλλακτικά μπορούν να υποδυθούν κάποιον θεραπευόμενο τους ή γνωστό τους άτομο.

Την επίδειξη θα κάνουν ο μοναδικός Ευρωπαίος Πιστοποιημένος Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής/ Επόπτης  με την μέθοδο Yalom Χαραλαμπίδης Σταύρος (Διευθυντής ΙΓΑΨ) και ο Πιστοποιημένος  Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής με την μέθοδο Yalom. Κώστας Μαθιούδης, (Ιδρυτικό Μέλος ΙΓΑΨ ).

Μετά την μια ώρα οι δυο θεραπευτές θα αναδείξουν την θεματική του γκρουπ επίδειξης με θεωρητική προσέγγιση και θα απαντήσουν στο κοινό. Στους συζητητές επίσης θα συμμετέχει και ο υπό Πιστοποίηση Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής με την μέθοδο Yalom Ευριπίδης Γαβράς .

Οι συζητητές επίσης θα αναδείξουν την κοινή βιωματική συνιστώσα του μοντέλου Yalom με τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και θα εμβαθύνουν στην διαφορετικότητα των θεωρητικών κατασκευασμάτων των δυο σχολών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην έννοια του ‘αναλυτικού τρίτου’ (Thomas Ogden) και του μοναδικού τρόπου που οι ομιλητές έχουν συνθέσει αυτό το κατασκεύασμα με την πρακτική του εφαρμογή στο ‘εδώ και τώρα’ στο πλαίσιο της Ομαδικής Θεραπείας. Μνεία θα δοθεί και στην χρήση της αυτοαποκάλυψης του Ομαδικού Θεραπευτή ως χρηστικό μέσο εμβάθυνσης της εγγύτητας με τα μέλη της θεραπευτικής του Ομάδος. Η ανάλυση της λανθάνουσας επιθετικότητας με τη μορφή του φαινομένου του ‘αποδιοπομπαίου’ τράγου θα μας απασχολήσει προς το κλείσιμο του workshop.

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του ΙΓΑΨ στο 2106981289.