Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 73
 

Η μαγεία της μουσικής υποδέχεται το μωρό μας στο τόσο τρυφερό και ευαίσθητο στάδιο της ζωή του!
Μέσα από διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα, πλήθος κρουστών και πνευστών οργάνων και φυσικά με τη μαγική και γνώριμη φωνή της μαμάς, διεγείρουμε τα εγκεφαλικά κύτταρα του μωρού, ενθαρύνοντας το να δουλέψει την αδρή και λεπτή κινητικότητά του, να οξύνει τις αισθήσεις του, να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να ξεδιπλώσει κάθε πτυχή του ψυχοσυναισθηματικού του κόσμου ακόμη και σε αυτό το τόσο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του.
Μαζί θα καταφέρουμε μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και πολύ τραγούδι της μαμάς και των παιδιών, να δεθεί με δημιουργικό τρόπο η μητέρα με το παιδάκι της, ώστε να αναπτχθεί η μεταξύ τους επικοινωνία και το συναισθηματικό IQ του παιδιού.

Ηλικία: 2-3 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής: mitropoleos@ianos.gr. Τηλ. Επικοινωνίας 2310268682 εσ. 4.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε εσάς και τα μωράκια σας, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε και να παίξουμε, δίνοντας στις νέες μας ζωούλες τα πιο δυνατά εργαλεία για μια υγειή και ισσοροπημένη ανάπτυξη, μέσα από τη φωνή της μανούλας.
Η μέθοδος Intoningαποτελεί το δεύτερο κομμάτι της μουσικοθεραπευτικής μεθόδου υποστήριξης και ανάπτυξης Sonatal, και εφαρμόζεται σενεογνά, βρέφη και νήπια εως τριών από τη μουσικοπαιδαγωγό- μουσικοθεραπεύτρια Δαβόρα Ευδοξία.
Συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης των βρεφών και των μικρών παιδιών. Φροντίζει για την προσαρμογή του καρδιαγγειακού συστήματος του παιδιού και έχει ως στόχο την τόνωση της λειτουργικής και λεκτικής δραστηριότητας του παιδιού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη της ομιλίας.
Έχοντας βάση των ασκήσεων τους ήχους που παράγει το ίδιο το παιδί και σημαντικό συστατικό τη φωνή της μητέρας, κατά την εφαρμογή της μεθόδου, η ομιλία του παιδιού συνοδεύεται από ακουστικές, οπτικές και κινητικές ασκήσεις, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενδονευρονικών συνδέσεων στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το παιδί προσαρμόζεται συνεχώς στις δραστηριότητές αυτές και κινητοποιεί τον φυσικό μηχανισμό της ανάδρασης.
Η ουσία της εκπαίδευσης είναι η συνεπής εφαρμογή των ασκήσεων: αναπνοή με εκφώνηση (τραγούδι και ομιλία), οπτικοποίηση υλικού (εικόνα), κινητική υποστήριξη (κινήσεις που μιμούνται ηχοαναπνευστικές εικόνες).
Αμέσως μετά τη γέννηση, το παιδί στερείται το πιο σημαντικό αισθητηριακό ερέθισμα της ζωής του - τον ήχο της καρδιάς της μητέρας. Γι 'αυτό η φωνή της μητέρας, ειδικά τον πρώτο μήνα της ζωής, έχει ιδιαίτερη σημασία και ενεργεί ως διεγέρτης της κινητικής δραστηριότητας του παιδιού.

 
: Giorgos Dalaras - Treno palio