Θεσσαλονίκη - Παιδική Γωνιά-Αίθουσα 1-Περίπτερο 13
 

Στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν το βιβλίο Ιστορίες της μεγάλης καστανιάς. Μυρσίνη, η όμορφη σκιουρίνα της Όλγας Ιγνατιάδου. Θα μιλήσουν οι: Όλγα Ιγνατιάδου Συγγραφέας, Ειρήνη Σκούρα Εικονογράφος, Τάσος Αποστολίδης Συγγραφέας. Δραματοποίηση: Φούλη Σγούρου, Ζωή Βαλιώτη.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Όλγας Ιγνατιάδου, με τίτλο «Ιστορίες της μεγάλης καστανιάς. Μυρσίνη, η όμορφη σκιουρίνα». Πρόκειται για ένα παραμύθι για την υπεροψία και τη φιλία, σε εικονογράφηση της Ειρήνης Σκούρα. Μια όμορφη και υπερήφανη σκιουρίνα, η Μυρσίνη, που έχει την πιο όμορφη φωλιά στη Μεγάλη Καστανιά, δεν θέλει πολλά «πάρε δώσε» με τα άλλα ζωάκια που είναι γείτονές της. Τι θα γίνει και θα αλλάξει γνώμη; Τι γνώμη έχετε; Μπορεί ο Βοριάς να γίνει αφορμή για να αρχίσει μια μεγάλη και αληθινή φιλία; Μπορεί η υπερήφανη Μυρσίνη να αποκτήσει εξαιτίας του αληθινούς φίλους;

Η Όλγα Ιγνατιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια Ημαθίας. Με αγάπη στη μουσική, της άρεσε να δημιουργεί εικόνες και ιστορίες σε κάθε ήχο. Λάτρις της φύσης και της γαλήνης που προσφέρει στον άνθρωπο το δάσος, ξεκίνησε τη συγγραφική της πορεία στο Βέρμιο, κάτω από μια υπεραιωνόβια καστανιά... τη στιγμή που έμαθε πως θα γίνει για πρώτη φορά γιαγιά.

 

 
: Manecas Costa - Nha Mame