Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Η Κατερίνα Καραβαγγέλη με αφορμή το βιβλίο του Αναστάσιου Τσίπηρα «Η τέχνη της αναπνοής» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ ένα βιωματικό workshop εστιασμένο στο στοιχείο του αέρα και αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο θαύμα της αναπνοής.

Τι αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο Υγεία; Τι σημαίνει η λέξη Πνοή; Ποια είναι τα είδη των ανέμων- βάγιου που διατρέχουν το σώμα μας;

Ποια είναι τα οφέλη της συνειδητής αναπνοής;

Μέσα από μία πρακτική γιόγκα, βασισμένη στο ολιστικό σύστημα Prana Vinyasa Flow της Shiva Rea, θα αισθανθούμε το άνοιγμα της καρδιάς σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο.

Με την υποστήριξη του Om Sweet Om.

Λίγα λόγια για την Prana Vinyasa:
Η Prana Vinyasa Flow είναι ένα ενεργειακό-ολιστικό σύστημα προσέγγισης της γιόγκα που ανθίζει στην Αμερική εδώ και 25 χρόνια από την δημιουργό αυτού, μητέρα, συγγραφέα και ακτιβίστρια, Shiva Rea.
Hatha , Tantra Yoga, Ayurveda, Μουσική, Ποίηση, Χορός...
Ένας συγκερασμός διαφορετικών ωκεανών που ενσωματώνονται μέσα σε δημιουργικά waves και καλούν τον μαθητή, σαν άλλες Σειρήνες, να ακούσει το τραγούδι τους και να αφεθεί στα μαγευτικά χέρια της Prana.
Prana: η ζωτική ενέργεια
Vinyasa: ο κύκλος, η εξέλιξη
Flow: η κατάσταση της ενοποιημένης συνειδητότητας
Τα Prana Vinyasa® classes είναι δομημένα με έναν μοναδικό τελετουργικό τρόπο, σαν μία ιεροτελεστία της ψυχής, σχεδιασμένα από mudras, pranayama, creative sequences, movement meditation, chanting και pranam. Κυρίαρχο συστατικό αυτής της αλχημείας είναι η συνειδητή κίνηση και αναπνοή που βοηθάει τον ασκούμενο να βιώσει την κατάσταση της ενοποιημένης συνειδητότητας. Οι πρακτικές χωρίζονται σε Solar και Lunar Sadhanas, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα όσον αφορά τη ροή και τις ποιότητες των συναισθημάτων, από τα πιο διαλογιστικά και θεραπευτικά μαθήματα μέχρι τα πιο δυναμικά και αναζωογονητικά. Έχοντας ως δεδομένο, σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, ότι το σώμα μας είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος, κάθε μαθημα Prana Vinyasa® τιμά και ξυπνά μέσα μας ένα διαφορετικό στοιχείο της φύσης.
ΓΗ-ΝΕΡΟ-ΦΩΤΙΑ-ΑΕΡΑΣ-ΑΙΘΕΡΑΣ
Νους, Σώμα και Ψυχή στην απόλυτη ευθυγράμμιση.
Η Θηλυκή και Αρσενική Αρχή σε έναν τέλειο κύκλο εναρμόνισης.
Η διαλογιστική ροή , η αλχημεία των θέσεων και οι αρχετυπικές κινήσεις εμπνευσμένες από αρχαίους πολιτισμούς καθιστούν κάθε μάθημα Prana Flow σε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Καραβαγγέλη:
Η Κατερίνα Καραβαγγέλη γεννήθηκε στη Δράμα και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία την γοήτευε η κίνηση και η μυθολογία. Προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της κάπου ανάμεσα στις αρχετυπικές μορφές των μύθων και τα βήματα του χορού. Ως φυσικό επακόλουθο, αποφάσισε να ασχοληθεί με διάφορα είδη χορού, από κλασσικό μπαλέτο μέχρι φλαμένκο, και να σπουδάσει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αποφοίτησε το 2013 και την ίδια χρονιά μπήκε στη ζωή της η γιόγκα. Παρακολουθούσε συστηματικά μαθήματα Hatha και Vinyasa Yoga μέχρι που εμφανίστηκε, σαν από μηχανής θεός, η Κωνσταντίνα Μαριδάκη και το σύστημα Prana Vinyasa Flow. Η ζωή της επιφύλασσε μία νέα επαγγελματική πορεία. Η αλχημεία των θέσεων και η διαλογιστική ροή την σαγήνευσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Έτσι, το 2017 αποφάσισε να κάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Affiliate Prana Vinyasa Teacher Training 200H( αναγνωρισμένο από την Yoga Alliance) στο Osoyogastudio στη Γλυφάδα με την Κωνσταντίνα. Η αναζήτηση της για τον συνεχόμενο παλμό, τους κύκλους και την αργή συνειδητή αναπνοή βρήκε καταφύγιο στην Prana Vinyasa.
Στη συνέχεια, προχώρησε την εκπαίδευσή της στρέφοντας την προσοχή της σε μία ακόμη μεγάλη της αγάπη, τα παιδιά. Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Flower Kids Yoga Teacher Training, Module I 20 hours (αναγνωρισμένο από την Yoga Alliance) με την Χριστίνα Μάτση και το σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων με την Νικολέτα Δαδάτση και την Αντιγόνη Τσελέπη. Το 2019 παρακολούθησε το Elemental Prana Vinyasa Module Teacher Training – Embodying the flow of nature (60 hours) εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο την πρακτική της στην Prana Vinyasa Flow.
Σήμερα εργάζεται στο βιβλιοπωλείο IANOS. Παράλληλα, ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών, τις κριτικές βιβλίων και αρθρογραφεί πάνω σε θέματα αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας. Οραματίζεται έναν κόσμο όπου ο καθένας θα κινείται στον δικό του ρυθμικό παλμό, θα ανασαίνει ελεύθερα και θα τραγουδάει την προσωπική του μελωδία, όπου και όπως την έχει αυτός ονειρευτεί.