Αθήνα - Σταδίου 24
 

Η συγγραφέας Λένα Καραλή παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο Ζωή σαν πικρή σοκολάτα.

Το βιβλίο σχολιάζουν οι:

Δημήτρης Καλαντίδης ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας 

Ελισάβετ Πρεβεζιάνου συγγραφέας-κοινωνιολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Ντίνα Αβαγιανού.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μουσικοί Αντρέας Ποντικάκος (πιάνο) και Κώστας Τηγάνης (τραγούδι)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια νέα και όμορφη γυναίκα, η Μυρτώ, εγκαταλείπει την Ελλάδα μόλις μαθαίνει ότι είναι έγκυος για να μη γίνει εμπόδιο στην ευτυχία του αγαπημένου της Στέφανου. Φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι και ζει πια στη Γαλλία, όπου ένα χειμωνιάτικο βράδυ, καθώς ταξιδεύει μαζί με το παιδί της, τραυματίζεται σοβαρά σε τροχαίο και παθαίνει αμνησία. Όταν πια συνέρχεται, το παιδί έχει εξαφανιστεί.

Ποιά θα είναι η ζωή της Μυρτώς από την ώρα που συνέρχεται αλλά ανακαλύπτει ότι το αγγελούδι της έχει χαθεί; Πώς χάθηκε το παιδί; Θα ξαναβρεθεί ποτέ η μικρή Στεφανία; Τι απόγινε ο Στέφανος; Θα παίξει πλέον κάποιο ρόλο στη ζωή της;

Έρωτας, περιπέτειες, ίντριγκες, ανατροπές και ένας φόνος, συνθέτουν τον καμβά της ιστορίας μέσα από μια συναρπαστική πλοκή. Θα υπάρξει δικαίωση και λύτρωση ή θα θριαμβεύσει η αδικία;

Οι ζωές των ηρώων, που διασταυρώνονται  ερήμην τους, παρασύρονται από τον χείμαρρο των περιπετειών που ακολουθούν μέχρι η ίδια η ζωή να δώσει τις λύσεις.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Λένα Καραλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα δημιούργησε οικογένεια. Το μεταπτυχιακό της έχει θέμα τη Διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας σε άτομα με εγκεφαλικές βλάβες.

Δίδαξε στη δημόσια  εκπαίδευση, από το Γυμνάσιο ως το Πανεπιστήμιο, αποκομίζοντας σημαντική διδακτική πείρα και παιδαγωγική επάρκεια. Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η θητεία της ως διευθύντρια στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ληξουρίου.

Tης αρέσει να διαβάζει, να γράφει, να βοηθάει και να προσφέρει. Και να χορεύει.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με εθελοντισμό.