Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και η Unesco Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου, σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου.

Θα συμμετέχουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου Χιονάτη των Εκπαιδευτηρίων Καντά και η παιδική χορωδία «Καλλιτεχνήματα» Μαρίας Μιχαλοπούλου, στο πιάνο η Μαριάννα Σπυράκου.

Θα μιλήσει ο διευθ. του τμημ. Διατροφολογίας του εκπαιδ. ομίλου New York College, πρ. πρόεδρος  ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός και θα βραβευθούν εθελοντές στήριξης των Δομών του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Την όμορφη ιστορία της Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου συντροφεύει το τραγούδι της κυράς Διατροφής σε στίχους της συγγραφέως & μουσική του μουσικού εργαστηρίου Allegro της Ανδρεάνας. Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ.

Ένα βιβλίο οδηγός σωστής διατροφής, ώστε να μάθουν τα παιδιά τις απαραίτητες τροφές για τα καθημερινά τους γεύματα, κατακτώντας καλή υγεία και ευεξία!

«Η ευχάριστη αυτή ιστορία, με ευφάνταστο τρόπο βοηθά τα παιδιά, να οικειοποιηθούν κανόνες σωστής διατροφής . Είναι ένα καλό εφόδιο για να μπουν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες που θα συμβάλλουν στην ευεξία & στην καλή υγεία. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, το σωστό τρόπο διατροφής, γιατί όπως είπε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης «Η τροφή είναι το Φάρμακο μας & το Φάρμακο μας, να είναι η τροφή μας». Λέει για το βιβλίο ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι μεγαλωμένη και νανουρισμένη μέσα στα αληθινά τα ψέματα των παραδοσιακών μας παραμυθιών. Φίλες της αγαπημένες  είναι η μικρή Γοργόνα, η Ραπουνζέλ, η Νεράιδα του Χιονιού & την ταξιδεύουν χρόνια τώρα στους δρόμους του ονείρου ο Ροβινσώνας Κρούσος & ο Καπεταν Νικόλας της. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά της χάρισε  πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου, με εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή  από το ΤΕΙ Λάρισας. Είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ, στην ´Εκπαίδευση Εκπαιδευτών  και υπήρξε υπεύθυνη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής « ΛΗΤΩ», παλαιό  μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ,είναι πολύ περήφανη ως  μητέρα των δυο αγοριών της. Η Λητώ  πάντα έμαθε να αφουγκράζεται τις σκέψεις των παιδιών, ξεκίνησε γράφοντας τους ρόλους για τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών, σκαρώνοντας ιστορίες & όμορφα παιδικά τραγούδια που κρύβουν χίλια μυστικά . Σήμερα έμετρα, κείμενα  και θεατρικά της, κυκλοφορούν σε περιοδικά  όλης της χώρας,  στο  «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» και στην ιστοσελίδα της στο youtube. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People), της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς & υπήρξε Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας. Οι ιστορίες της ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα και προτείνουν δράσεις που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη γονέων & παιδιών

Ενδεικτικοί τίτλοι της:

Παραμυθοτράγουδο «Για την Αγάπη» Λάρισα 2011

Βιβλίο για παιδιά «Η Ζιζή η Λαγουδίνα έχει κόρη μπαλαρίνα» – με cd & dvd  Θεσσαλονίκη 2013

Βιβλίο για παιδιά «Οι θαλασσινές ιστορίες του καπεταν Νικόλα» - με cd & dvd  Θεσσαλονίκη 2014

Βιβλίο για παιδιά «Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα» - με cd & dvd  Θεσσαλονίκη 2014

Παραμυθοτράγουδο «Ανακύκλωση μαζί» Αθήνα 2015

Βιβλίο για παιδιά «Στου Ονείρου μου την άκρη ….φιλία έχω και αγάπη» - με cd Θεσσαλονίκη 2015

Θεατρικό για παιδιά «Στου Ονείρου μου την άκρη» Αθήνα 2016

Βιβλίο για παιδιά «Σεβαστιανός ο Φοβερός» - με cd Θεσσαλονίκη 2017

Θεατρικό για παιδιά «Ο Σεβαστιανός ο Φοβερός & η Νεράιδα των Χριστουγέννων» Λάρισα 2017

Μουσικό παραμύθι « Η περιπέτεια της Αδριανής» Θεσσαλονίκη 2018