Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους 7
 

Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο-CD της Μαρίας Συτμαλίδου με τίτλο Οι κύκλοι των πουλιών. Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Σκαραγκάς συγγραφέας-σεναριογράφος, Σταμάτης Κεσόγλου Φιλόλογος-συγγραφέας, Μαρία Συτμαλίδου, ιατρός Ενδοκρινολόγος-συγγραφέας. Θα συμμετέχουν οι μουσικοί Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος (Κλαρινέτο), Αστέρης Κωνσταντίνου (Κιθάρα).

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια καλλιτεχνικής συμπόρευσης, η «Ρεβάνς» κάνει την είσοδό της στη δισκογραφία μελοποιώντας την ποιήτρια και συγγραφέα Μαρία Συτμαλίδου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι και το βιβλίο-cd με τίτλο «Οι κύκλοι των πουλιών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

«Οι κύκλοι των πουλιών» θα μας..απογειώσουν νοσταλγικά, τρυφερά, αναπάντεχα..Μουσικές που ζωγραφίζουν σε καμβά τα τοπία του λόγου και λόγος που αποτυπώνει με μουσικότητα αληθινές ιστορίες ανθρώπων, είναι τα στοιχεία που συνδιαλέγονται και συνθέτουν την ατμόσφαιρα του έργου.

Εκεί που το τζαζ κλαρινέτο συναντάει το κλαρίνο και η παράδοση συναντάει το βρυχηθμό της ηλεκτρικής κιθάρας, μια ανατολίτισσα νοσοκόμα αποχαιρετάει τον αγαπημένο της, ένας μυστηριακός άντρας βαδίζει πάνω στα σκόρπια κίτρινα φύλλα, μια άστεγη γυναίκα προφητεύει το μέλλον, ένας μοναχικός άνθρωπος φεύγει από τη ζωή χωρίς να τον αναζητήσει κανένας, ένα μοιρολόι φάντασμα τρυπώνει στο άδειο δωμάτιο, ένα κωφό παιδί τραγουδάει και ξυπνάει την πολιτεία της σιωπής και ένας ραψωδός γυρίζει από τόπο σε τόπο ρωτώντας αν το ταξίδι μετριέται με την απόσταση.

Με τη Ρεβάνς έπαιξαν οι:
Αστέρης Κωνσταντίνου: ακουστική και κλασική κιθάρα, τραγούδι
Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, τραγούδι
Ναταλία Λαμπαδάκη: τραγούδι
Δημήτρης Κύρου: ηλεκτρική κιθάρα
Αστέρης Τσαλίκης: πιάνο
Στέργιος Κόιας: τύμπανα
Πάνος Βουλγαράκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι
Γιώργος Καλαμάκης: ούτι, λαούτο
Γιάννης Ριζόπουλος: νταούλι, ταραμπούκα, μπεντίρ
Μαρία Συτμαλίδου: Στίχοι

Η χορωδία στην "Ωδή στο ραψωδό" αποτελείται από τις Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη, Νίκη Αποστολίδου, Μαριλένα Ζουμπούλογλου, Κατερίνα Αλεξοπούλου

Η ηχογράφηση έγινε στο studio Polytropon στη Θεσσαλονίκη. Η ηχοληψία και η μίξη έγινε από τους Θάνο Καζατζή και Λεωνίδα Μπεϊλή

Το master έγινε από τον Άρη Αλβανό

 

 
: Tindersticks - Talk To Me