Αθήνα - IANOS, GOLDEN HALL
 

Ο IANOS ARTSHOP@GOLDEN HALL αφιερώνει τον Μάρτιο στις γυναίκες δημιουργούς, διοργανώνοντας Art events με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Η Ιωάννα Κορομηλά (εικαστικό κόσμημα και γλυπτική) παρουσιάζει τις καινούργιες της δημιουργίες εμπνευσμένες από τη φύση και την Άνοιξη· παράλληλα η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη υπογράφει το νέο της βιβλίο Το χελιδόνι του Βορρά (εκδόσεις Ψυχογιός) την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Εγκαίνια έκθεσης και Υπογραφή βιβλίου: 7 Μαρτίου 2019, 18:00-20:00

Διάρκεια έκθεσης: 07/03 – 14/03/19

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS ARTSHOP στο ισόγειο του Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι).

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Κορομηλά:

Η Ιωάννα Κορομηλά έχει ρίζες  από την Άνδρο, γενέτειρα της μητέρας, έχει περάσει τα παιδικά της χρόνια στο νησί και τα έργα της είναι επηρεασμένα από την Ανδριώτικη θάλασσα και φύση καθώς και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Στο ξεκίνημα της δεν φανταζόταν ότι το πάθος και η αγάπη της για την αρχαία ελληνική μυθολογία θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναπτυχθούν σε ένα δικό της στούντιο που τρέχει τώρα από το 2000. Αρχικά, ως απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ & Αρχαιομέτρης,   εργάστηκε για διεθνείς εταιρείες, όπου κατείχε ηγετική θέση και ταξίδευε και παρέμεινε  για πολλά χρόνια  στην Ευρώπη και την Ασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου  είχε ήδη παρακολουθήσει μαθήματα κοσμήματος δίπλα στο Δ. Νικολαΐδη (2004-2008) καθώς, γλυπτική στο ατελιέ του Ν. Περαντινού από το 2006 έως και σήμερα με καθηγητές της ΑΣΚΤ, αρχικά με την Ευδοκία Παπουλή, Κ. Γεωργίου, Χ. Ρηγανά, Χ. Μαυρομιχάλη και πρόσφατα Χ. Λαζαράκη. Η ευκολία της να  χειριστεί διαφορετικά είδη υλικού, όπως μάρμαρο, ορείχαλκο, γύψο, ασήμι, κεραμικά, αλουμίνιο, σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος της για τις ελληνικές ρίζες είναι αυτά που την βοηθούν για να ασχοληθεί με τα  κοσμήματα  την μικρογλυπτική και τον σχεδιασμό αντικειμένων. Έργα της  βρίσκονται στην Αθήνα, Ναύπλιο, Άνδρο, Σαγκάη, Ζυρίχη σε Artshops και galleries. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις, σε ατομικές  και  έλαβε μέρος στην ART FAIR Shanghai 2013.

Λίγα λόγια για την Ισμήνη Μπάρακλη:

Η ΙΣΜΗΝΗ Χ. ΜΠΑΡΑΚΛΗ κατάγεται από το Ναύπλιο. Φοίτησε στο St. George Commercial College και εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Γράφει για παιδιά και μεγάλους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ και ΣΜΥΡΝΗ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ.