x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 
Αθήνα - Σταδίου 24
 

Ο συνθέτης και μουσικός συγγραφέας Μιχάλης Κεφάλας παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τα τέσσερα μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία: Προετοιμασία για τις Εισαγωγικές και τις Κατατακτήριες Εξετάσεις στα Μουσικά Σχολεία, Πέντε Παιδαγωγικά Έργα για Πιάνο, Το Παραμύθι του Ίωνα και ο Μικρόκοσμος του Μάνου Χατζιδάκι, που κυκλοφορούν από τον εκδοτικό μουσικό οίκο Κ. Παπαγρηγορίου - Χ. Νάκα.

Θα μιλήσουν οι:

Γεωργία Γ. Μαρκέα dr.-PhD (London)-Postdoc (London)-BA (Athens)-μέλος ΣΕΠ Frederick University-τ. σχολική σύμβουλος-συγγραφέας

Σπύρος Δεληγιαννόπουλος δρ.-μέλος ΕΕΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου-συνθέτης-πιανίστας-μουσικολόγος

Γιάννης Στεφανίδης Med-Bed-βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας-συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων-εκπαιδευτικός-στιχουργός,

Θανάσης Δρίτσας dr.-MD-FESC-καρδιολόγος-αν. δ/ντής Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο-συνθέτης-συγγραφέας-μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (ISMM)

Ολυμπία Αγαλιανού δρ.-μέλος ΕΕΠ-διδακτικής της κίνησης και της μουσικής του ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ-εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Orff-Schulwerk Forum Salzburg από το 2008

Δημήτρης Ε. Λέκκας δρ.-μαθηματικός-συνθέτης-συγγραφέας-τ. συντελεστής/διδάσκων στο ΕΑΠ

Επίσης, θα εκτελεστούν παρτιτούρες από τα βιβλία. Τραγουδάει ο Μιχάλης Κλεάνθης. Συμμετέχει η 19/μελής παιδική χορωδία της ομάδας Ορφ του Τονικού Ωδείου.

Παίζουν: Αναστάσης Σιδηρόπουλος και Εύα Ζαφειροπούλου (πιάνο), Γιώργος Μπρουτζάκης (φλάουτο), Χρήστος Τσινάλης (βιολί), Κώστας Σερελέας (βιολοντσέλο) και Ίων Κεφάλας (ακουστική κιθάρα).

Αφηγείται ο Τηλέμαχος Κρεβάικας και διευθύνουν οι Αντζουλέτα Πουσναρά και Φλώρα Χερουβείμ.

Λίγα παραπάνω λόγια για την εκδήλωση:

Υπεύθυνη προετοιμασίας της ομάδας Ορφ του Τονικού Ωδείου: Αντζουλέτα Πουσναρά

Μέλη της ομάδας Ορφ του Τονικού Ωδείου: Έφη Βουργάνα, Ζέτα Διακάκη, Κατερίνα Διακάκη, Ειρήνη Ζούκη, Χριστιάννα Ιγνατίου, Μυρτώ Κακαβούλα, Άννα Καπώνη, Διονυσία Καπώνη, Μαγδαληνή Κυρανάκη, Ιωάννα Λαζαρίδου, Μαρία Μαρκογιαννάκη, Δήμητρα Μπίτα, Μαρκέλλα Ξανθοπούλου, Μαρία Πρέζα, Μαρκέλλα Ρούτη, Τατιάνα Ρούτη, Πέτρος Σίμος, Πένυ Τριανταφύλλου και Ελένη Τσακανίκα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μιχάλης Κεφάλας [MA (York), PhD (London), HonFNAM, BA (Hon) Hum (Open), MEd (Aegean)] είναι διδάκτορας μουσικής σύνθεσης του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι γιος του Πέτρου Κεφάλα και της Καλλιόπης Καραμανλή, από τις Οινούσσες Χίου. Σπούδασε μουσική σε ελληνικά ωδεία (Θ. Αντωνίου, Γ. Ιωαννίδης) και στο βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το 1994 δημιούργησε τη Μουσική Σχολή «Αλύπιος». Το 1996 διορίστηκε καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με πενταετή εκπαιδευτική άδεια του Υπουργείου Παιδείας και διάφορες υποτροφίες και χορηγίες ειδικεύτηκε στη σύνθεση στο York(D. Blake) και το Λονδίνο (R. Redgate). Το 2016 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου πάνω στις Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών.

Έχει διακριθεί με βραβείο στο εργαστήρι Νέοι Συνθέτες της Επόμενης Γενιάς του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2000), άριστα παμψηφεί και β’ βραβείο στις διπλωματικές εξετάσεις σύνθεσης (2002), τρία βραβεία στον 6ο & 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου (2008 & 2010), τρία βραβεία και ειδική μνεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης στη Θεσσαλονίκη(2009 & 2011), β’ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για Shakuhachi στη Μελβούρνη (2010), δ’ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Yin & Yangστην Ταϊπέι (2010), ειδική μνεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης IBLA (2011), τιμητικό δίπλωμα στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακής Μουσικής για Παιδιά και Νέους στην Αγία Πετρούπολη (2012) και ως φιναλίστ στο Διεθνή Διαγωνισμό LondonConsortsofWinds(2013). Έργα του, επίσης, τιμήθηκαν με επιλογή από το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ AlfeoGigli στην Μπολώνια (1997), για τις διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου των Βρυξελλών (2009), για την 18η Διεθνή Επιθεώρηση Συνθετών του Βελιγραδίου (2009), για την CoMAandAllcomersMusicLibraryτης Μ. Βρετανίας (2013), για την LondonContemporaryChamberOrchestra(2014), καθώς και από το Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο «Ευτέρπη»: ελληνικά τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση (2014). Στις 14.12.2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος Honorary Fellow της National Academy of Music των Η.Π.Α. (Colorado).

Έχει συνθέσει περισσότερα από 120 έργα για διάφορες φόρμες και μέσα, όπως εκπαιδευτική μουσική για παιδιά, μουσική δωματίου, κύκλους τραγουδιών, ορχηστρική και σκηνική μουσική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την όπερα επιστημονικής φαντασίας και την αρμονία των σφαιρών, τη μουσική των μεταναστών στo πλαίσιo μιας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, τη μουσική εκπαίδευση ατόμων της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ με χρήση νέων τεχνολογιών, κ.ά. Έγραψε τα βιβλία: «Προπαρασκευή για Είσοδο στα Τμήματα Μουσικής των Πανεπιστημίων, «Έξι έργα. 2000-2004», «το Ρεμπέτικο στο Σχολείο» και «Ο Ικαρομένιππος «Πετάει» στο Σχολείο μας». Επιμελήθηκε τα συλλογικά έργα «36 Παρτιτούρες για Όλους», που διδάσκεται στο τμήμα Μουσικοθεραπείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και «20 Παρτιτούρες Ελλήνων Συνθετών σε Γραφή Μπράιγ» για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες όρασης. Οι παρτιτούρες, τα βιβλία και τα CD’s του έχουν εκδοθεί από τους οίκους ReedMusic, AgendaEdizioniperlaMusica, Φ. Νάκα, Παπαγρηγορίου-Νάκα, Ορφέα και Φάρο Τυφλών Ελλάδος. Συμμετείχε με εισηγήσεις του σε πάνω από τριάντα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν επιμορφωτής στα Π.Ε.Κ. (2014), μέλος της ομάδας ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση των προγραμμάτων σπουδών των Μουσικών Λυκείων της χώρας (2015), ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός, εισηγητής σε θέματα μουσικής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2017-2018) και μέλος της επιτροπής κριτών Επιστημονικών Συνεδρίων (2016-2019). Την περίοδο 2007-2011 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Υμηττού και από το 2013 της Μουσικής Σχολής «Αλύπιος» (Κορυδαλλός).