x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 5-7 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
 
Αθήνα - Σταδίου 24
 

Η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και ο ΙΑΝΟS διοργανώνουν τον Νοέμβριο ένα μεγάλο Αφιέρωμα Μήνα στην  σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.

Σημαντικοί συγγραφείς του είδους θα βρεθούν στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τους αναγνώστες, να συνομιλήσουν μαζί τους και να υπογράψουν βιβλία τους.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η Ευαγγελία Ευσταθίου, ο Χρήστος Παπαδημητρίου & η Χρύσα Σπυροπούλου υπογράφουν τα βιβλία τους και συνομιλούν με το κοινό τους, στο Τμήμα της Λογοτεχνίας στο βιβλιοπωλείο (Σταδίου 24, Αθήνα).

Οι επόμενες υπογραφές βιβλίων:

ΙΑΝΟS Αθήνα (Σταδίου 24), Τμήμα της Λογοτεχνίας, ώρες: 18:00-20:00


Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου: Δημήτρης Μαμαλούκας και Αναστασία Μπαξεβάνη.
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου: Παναγιώτης Γιαννουλέας, Σόνια Ζαχαράτου και Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη.

Μεγάλη εκδήλωση:

Ο «Μήνας σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας» θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο cafe του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας με θέμα: «Κοινωνία, πολιτική και σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία».

Θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Μπασκόζος διευθυντής του ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης» (oanagnostis.gr)

Γιάννης Πανούσης ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας-μέλος της ΕΛΣΑΛ

Μανώλης Πιμπλής δημοσιογράφος-μέλος της ΕΛΣΑΛ

Μαρλένα Πολιτοπούλου συγγραφέας-δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα «κλείσει» με ένα θεατρικό δρώμενο-έκπληξη, βασισμένο στο κείμενο της Βρετανίδας συγγραφέως JanDevlin με τίτλο «Της τύχης τα γυρίσματα» («Changeoffortune»), σε μετάφραση της Άννας Δάρδα-Ιορδανίδου και σκηνοθεσία-ερμηνεία της Άσπας Κυρίμη

 

Λίγα λόγια για το αφιέρωμα «Μήνας σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας»

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως, τις τελευταίες δεκαετίες και έχοντας πάψει οριστικά να θεωρείται «παραλογοτεχνικό» είδος, η αστυνομική λογοτεχνία έχει αναδειχθεί σε «ατμομηχανή» της παγκόσμιας εκδοτικής βιομηχανίας, με το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για αυτήν να διευρύνεται διαρκώς. Το φαινόμενο παρατηρείται και στην Ελλάδα, με ολοένα και περισσότερους -κυρίως νέους- συγγραφείς να στρέφονται συστηματικά στο είδος αυτό. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος έχουν εκδοθεί ήδη περισσότερα από 40 αστυνομικά μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων, όταν πριν από 20 χρόνια ο αριθμός αυτός δεν υπερέβαινε τα πέντε!  Την ίδια στιγμή, αυξάνονται εντυπωσιακά οι θεωρητικές εργασίες που ερευνούν αναλυτικά την ιστορία της ελληνικής και διεθνούς αστυνομικής λογοτεχνίας και παρουσιάζουν διεξοδικά τα ιστορικά, ειδολογικά, αφηγηματικά, πολιτικοκοινωνικά κ.ά. χαρακτηριστικά της.

Στο πλαίσιο αυτό, τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα (Σταδίου 24) και τη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7) αφιερώνουν όλο το Νοέμβριο στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, με σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα σε ειδικά σημεία των βιβλιοπωλείων θα παρουσιάζονται αστυνομικά μυθιστορήματα, συλλογές αστυνομικών διηγημάτων και βιβλία θεωρίας σχετικά με το είδος, Ελλήνων ή ελληνόφωνων συγγραφέων, που κυκλοφόρησαν το 2001 έως σήμερα. Έτσι, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την βιβλιοπαραγωγή της τελευταίας 15ετίας στην εγχώρια αστυνομική λογοτεχνία και να ανακαλύψει «άγνωστους» αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντες τίτλους της περιόδου αυτής.