Αθήνα - Σταδίου 24
 

Το Ogdoo Music Group και ο IANOS παρουσιάζουν το Μουσικό Ημερολόγιο 2020. Μια «εγκυκλοπαίδεια» του τραγουδιού του Κώστα Μπαλαχούτη.

Λίγα λόγια για το ημερολόγιο:

«Μουσικό Ημερολόγιο 2020»: Μια «εγκυκλοπαίδεια» του τραγουδιού για κάθε μέρα

Κυκλοφορεί σε χρηστική και συλλεκτική έκδοση με την έγκυρη υπογραφή του Κώστα Μπαλαχούτη.

Το «Μουσικό Ημερολόγιο 2020» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group είναι ένα λειτουργικό εργαλείο, που έχει τη μορφή μιας μικρογραφίας μουσικής εγκυκλοπαίδειας, αλλά πρόκειται ταυτόχρονα και για μια συλλεκτική έκδοση, αναδιαρθρωμένη και ολοκληρωμένη.

Στο «Μουσικό ημερολόγιο 2020» καταγράφεται κάθε μέρα του χρόνου, με τη συνοδεία σημαντικών πληροφοριών για το ποιος καλλιτέχνης γεννήθηκε και ποιος «έφυγε», τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε συνδυασμό με τα σημαντικά γεγονότα που αποτέλεσαν σταθμούς για το χώρο του τραγουδιού που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

Περιλαμβάνει επίσης περισσότερες από 700 μικρές βιογραφίες όπως έχουν αποδοθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ogdoo.gr, συγγραφέα, στιχουργό και μουσικό ερευνητή Κώστα Μπαλαχούτη.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης μας καθοδηγεί με τις γνώσεις του σ’ ένα  μουσικό ταξίδι διάρκειας ενός έτους, δημιουργώντας όμως ένα βιβλίο που λειτουργεί έξω από τα στενά όρια του χρόνου.

Συνδέει αρμονικά ήχους, πρωταγωνιστές και εποχές: Απ’ τον Μάρκο στον Μάλαμα, απ’ τον Τσιτσάνη στον Νικολόπουλο, απ’ τη Νίνου στη Μποφίλιου, απ’ τον Ξυλούρη στο Χαρούλη, απ’ τη Λίντα στη Ζουγανέλη, απ’ τον Χιώτη στον Καραντίνη…

Το «Μουσικό Ημερολόγιο 2020» είναι εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό, σκίτσα και εικόνες καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό από δημοσιεύματα παρελθόντων δεκαετιών σχετικών με τη δισκογραφία.

Σημειώνει ο Νίκος Αναγνωστάκης, εμπνευστής και δημιουργός του Όγδοου, στον πρόλογο της έκδοσης:

«Ο Κώστας Μπαλαχούτης ασχολείται με πρωτόγνωρη αφοσίωση και επιτυχία με τη μουσική ιστοριογραφία και λογοτεχνία, έχοντας συγγράψει αρκετές μελέτες και βιογραφίες, αρθρογραφώντας σε μουσικά περιοδικά, ενώ έχει τη γνώση, τη δυναμική και τη φλόγα να μπαίνει μες στο μεδούλι του τραγουδιού μας και στις αλήθειες των ανθρώπων του.

Το Μουσικό Ημερολόγιο συνθέτει ένα ψηφιδωτό, άλλοτε σαν γενέθλια αρχή και άλλοτε σαν τιμητικό μνημόσυνο αποχωρήσεων. Τρυφερές αναμνήσεις, σημαντικοί σταθμοί, γεγονότα, ημερομηνίες και άλλα ιδιαίτερα παραλειπόμενα το καθιστούν απολαυστικά χρηστικό και γνωστικό.

Αναφέρεται σε μεγάλους σε μέγεθος δημιουργούς και ερμηνευτές, που αποτελούν ακρογωνιαίες κολόνες, αλλά και σε μικρότερους, νέους αναδυόμενους, που έχουν βάλει ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο οικοδόμημα του ελληνικού μουσικού πολιτισμού.

Είναι η συνειδητή πρόταση-επιλογή του Ogdoo Music Group στο εκδοτικό περιβάλλον –εννοώ βιβλία και όχι cd και βινύλια, αφού εκεί έχουν ήδη γίνει ξεχωριστά βήματα– η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει ό,τι και το ogdoo.gr στον χώρο των τραγουδιών και της μουσικής».

Το «Μουσικό Ημερολόγιο 2020», κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σαν μια ποιοτική πρόταση που έχει θέση στην καθημερινότητα και τη βιβλιοθήκη και των πιο απαιτητικών φίλων του βιβλίου και της μουσικής.