Αθήνα - Σταδίου 24
 

Οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Μακρή, P_MVC. Polymorphic MVC. Ένα βιβλίο για το πολλά υποσχόµενο αρχιτεκτονικό πρότυπο P_MVC, το οποίο αποτελεί επέκταση του σχεδιαστικού προτύπου Model-View-Controller (MVC) και έρχεται να αλλάξει τη µέχρι σήµερα φιλοσοφία λειτουργίας των διαδικτυακών εφαρµογών.

Θα μιλήσουν οι:

Μάριος Συντιχάκης Head of Digital Business Software Solutions INTERAMERICAN

Χρήστος Μαρμαλίδης Ε.Ε. Δρ. Μηχανικός

Αλέξης Πανούσης Principal Software Engineer at Camelot Global - Agile Actors

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εισάγοντας τον «Πολυμορφισμό» –βασική αρχή της βιολογίας– στο δημοφιλές σχεδιαστικό πρότυπο MVC, αποτελεί προάγγελο των μελλοντικών, πιο σύγχρονων και εξελιγμένων, εφαρμογών και προσφέρει μία εντελώς νέα εμπειρία πλοήγησης στον χρήστη.

O ορισµός του «πολυµορφισµού» στο λεξικό αναφέρεται σε µία αρχή της βιολογίας σύµφωνα µε την οποία ένας οργανισµός ή ένα είδος µπορεί να έχει πολλές διαφορετικές µορφές ή στάδια. Αυτή η αρχή υιοθετείται και στον αντικειµενοστραφή προγραµµατισµό και βρίσκει εφαρµογή στις σύγχρονες γλώσσες προγραµµατισµού. Τα αντικείµενα που προκύπτουν µοιράζονται κάποιες κοινές µεθόδους αλλά µε διαφορετική υλοποίηση. 

Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το P_MVC, το οποίο ονοµάστηκε «Πολυµορφικό» εξαιτίας αυτής της ιδιότητας του αντικειµενοστραφούς προγραµµατισµού.

Το πολλά υποσχόµενο αρχιτεκτονικό πρότυπο P_MVC, το οποίο αποτελεί επέκταση του σχεδιαστικού προτύπου Model-View-Controller (MVC), έρχεται να αλλάξει τη µέχρι σήµερα φιλοσοφία λειτουργίας των διαδικτυακών εφαρµογών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Μακρής είναι απόφοιτος του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Τεχνοοικονοµικών Συστηµάτων (MBA) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο µε θέµα έρευνας τα «Κατανεµηµένα Συστήµατα για τον Σηµασιολογικό Ιστό». Παράλληλα, έχει προϋπηρεσία αρκετών χρόνων στον ιδιωτικό τοµέα και απασχολείται ως Senior Μηχανικός Λογισµικού στην εταιρεία «Syntax», µέσω της οποίας δουλεύει ως εξωτερικός συνεργάτης της «Interamerican» στο τµήµα ανάπτυξης λογισµικού της «Anytime» για την Κύπρο.